λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΑΠΘ: Σήμα κινδύνου για τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών

Με αναστολή λειτουργίας κινδυνεύουν οι Φοιτητικές Εστίες του ΑΠΘ στις Σαράντα Εκκλησιές, όπου διαμένουν 1.882 φοιτητές, καθώς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οκτώ υπάλληλοι ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με ψήφισμά της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου εκπέμπει σήμα κινδύνου στην ελληνική πολιτεία, στους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στον πρωθυπουργό, καθώς «η διαμορφωθείσα κατάσταση εκφεύγει πια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της».

Την περασμένη εβδομάδα η Σύγκλητος συζήτησε το πρόβλημα λειτουργίας των Εστιών Α, Β, Γ, Δ, δυναμικότητος 1882 κλινών, όπου στεγάζονται φοιτητές του ΑΠΘ, λόγω της μετακίνησης οκτώ υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ σε άλλες υπηρεσίες της επικράτειας. Λόγω της εφαρμογής αυτού του μέτρου, δεν είναι δυνατή η λειτουργία του Λογιστηρίου και του Τμήματος Προμηθειών, καθώς και η επιτήρηση των Εστιών καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, όπως απαιτεί η κατ' ελάχιστον ασφάλεια των φοιτητών, σύμφωνα με το ψήφισμα.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζητά από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι οκτώ απομακρυνθέντες υπάλληλοι ΙΔΑΧ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι Εστίες, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, δεν έχουν περιέλθει διοικητικά ακόμη στο ΑΠΘ, ενώ κινδυνεύουν άμεσα με αναστολή λειτουργίας από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαΐου, με αποτέλεσμα να πληγούν οι διαμένοντες σε αυτές φοιτητές σε περίοδο εξετάσεων.

Πηγή: aggelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια: