η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Η κυβέρνηση έχει δικαίωμα κατάρριψης μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών, αποφάνθηκε πακιστανικό δικαστήριο

US Air Force handout image of a Predator drone
Η πακιστανική κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να καταρρίψει μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη εάν οι ΗΠΑ αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις της για παύση των «παράνομων» αεροπορικών επιθέσεων, αναφέρεται σε απόφαση πακιστανικού δικαστηρίου.
«Η κυβέρνηση του Πακιστάν και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας πρέπει να βεβαιωθούν ότι στο μέλλον δεν θα διεξάγονται τέτοιου είδους επιθέσεις εντός του πακιστανικού εδάφους», δήλωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ντοστ Μοχάμεντ Καν.
Στην 20σέλιδη απόφαση αναφέρεται ότι οι μη επανδρωμένες επιθέσεις που διεξήχθησαν εναντίον «μιας ομάδας υποτιθέμενων ανταρτών, οι οποίοι δεν συγκρούστηκαν ουδέποτε με τις αμερικανικές δυνάμεις» παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και για το λόγο αυτό αποτελούν «παράνομες και προσβλητικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων εθνικής κυριαρχίας». Το δικαστήριο χαρακτήρισε, επίσης, τις επιθέσεις ως «εγκλήματα πολέμου» και συνέστησε στην πακιστανική κυβέρνηση να ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.
Ο κ. Καν υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαπράξει «κατά συρροή δολοφονίες» αμάχων στις Βόρειες και Νότιες περιοχές του Ουαζιριστάν, που ξεκίνησαν το 2008. Επικαλούμενος αναφορές της τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε ότι τουλάχιστον 1.449 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 335 έχουν τραυματιστεί σοβαρά, έως τα τέλη του 2012. «Οι θάνατοι αμάχων αποτελούν πολύ σοβαρό έγκλημα από την πλευρά των αμερικανικών αρχών και της CIA».
Το Πακιστάν έχει καταδικάσει δημόσια τις μη επανδρωμένες επιθέσεις στα χωρικά της εδάφη, χαρακτηρίζοντάς τες ως παράνομες και έχει τονίσει ότι κάτι τέτοιο βλάπτει τις δικές της προσπάθειες για την πάταξη των ανταρτών.
Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: