λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου το ΑΠΘ

Picture 0 for Στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου το ΑΠΘ
Πέντε ελληνικά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και το Αριστοτέλειο, κατέλαβαν υψηλή θέση στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα της QS (QS World University Rankings by Subject 2013).

Στους πίνακες περιλαμβάνονται τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο για 30 κλάδους, συμπεριλαμβανομένων και ειδικοτήτων όπως η οικονομία, τα μαθηματικά, η φυσική, το δίκαιο και η ιστορία.
Σημαντικές θέσεις καταλαμβάνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία 200, σε 10 ειδικότητες.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέχει την υψηλότερη θέση, ανάμεσα στα άλλα ελληνικά πανεπιστήμια, στην ειδικότητα των πολιτικών μηχανικών, καθώς κατατάσσεται στην 25η θέση.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν υψηλή κατάταξη σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητες.
Για τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS 2013 αξιολογήθηκαν 2.858 πανεπιστήμια και κατατάχθηκαν 678.


πηγή: www.voria.gr

περισσότερες πληροφορίες: http://www.topuniversities.com/node/2155/ranking-details/university-subject-rankings/2012Δεν υπάρχουν σχόλια: