λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

5 πράγματα για τους εκπαιδευτικούς και την απεργία. Της Νάσιας Πλιακογιάννη


Επειδή πολύ με έχει κουράσει ο μέγας θρήνος για τις πανελλαδικές....

1. τυχαία η κυβέρνηση επιλέγει να διαλύσει την παιδεία αιφνιδιαστικά και μόλις 3 βδομάδες πριν τις πανελλαδικές; Το βάρος όλο το έχει η κυβέρνηση και όχι οι καθηγητές!

2. Το μέλλον των παιδιών δεν διαλύεται άμα δώσουν πανελλαδικές 1 μήνα αργότερα. Θα έχει όμως γίνει κομμάτια σε 4 χρόνια μόλις θα πάρουν το πτυχίο τους και θα το κάνουν λαδόκολλα για σουβλάκια. Δεν μπορείς σε μια χώρα με ανεργία των νέων στο 64% επίσημα και εκατοντάδες χιλιάδες στη μετανάστευση να εντοπίζεις το πρόβλημα της νεολαίας στις εξετάσεις!

3. Οι εκπαιδευτικοί τόσα χρόνια βρίσκονται στους δρόμους, σε όλες τις απεργίες των τελευταίων ετών χάνοντας μεροκάματα, ούτε στους καναπέδες τους ήταν ούτε στον μικρόκοσμό τους. Αντίθετα όλοι αυτοί που κλαίνε για τις πανελλαδικές έχουν κάνει ένα κώλο να από το καθισιό! Είναι εύκολο να τη λέει η κάθε Τρέμη στους καθηγητές με εξασφαλισμένα τα χιλιάδες ευρουλάκια της κάθε μήνα. Ας σκεφτούμε λίγο ποιον εξυπηρετεί.

4. Όλες οι στατιστικές δείχνουν ότι οι καθηγητές μόνο τεμπέληδες δεν είναι! Απλά δεν δέχονται να γίνουν και δούλοι! Το νέο νομοσχέδιο θα φέρει απολύσεις 10-15000 εκπαιδευτικούς, υποχρεωτικές μεταθέσεις και συγχώνευση εκ νέου δεκάδων σχολείων. Αν όλα αυτά δεν είναι λόγοι αντίδρασης τότε ποιοι άλλοι μπορεί να είναι? 

5 και τελειώνω... σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη. Όχι μόνο για να υπερασπιστούμε την παιδεία από την διάλυση της. Πάνω από όλα γιατί θα πρέπει να σταματήσουμε να ανεχόμαστε και να αποδεχόμαστε ότι εμείς φταίμε και θα πληρώσουμε! Γιατί είναι πολύ εύκολο πάντα ο αντίπαλος να είναι ο διπλανός μας αλλά είναι η κυβέρνηση και η Τρόικα αυτοί που διαλύουν τη ζωή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: