η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Απόρριψη έφεσης της Pfizer κατά προστίμου 142 εκατομμυρίων δολαρίων

Την απόρριψη έφεσης που είχε ασκήσει η φαρμακευτική Pfizer Inc αποφάσισε ομοσπονδιακό Εφετείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία είχε εφεσιβάλλει την πρωτοβάθμια απόφαση που την καταδίκαζε σε αποζημίωση ύψους 142 εκατομμυρίων δολαρίων, για την παράνομη διαφήμιση και κυκλοφορία φαρμάκου για θεραπευτικές χρήσεις που δεν είχαν εγκριθεί.


Την αγωγή εναντίον της Pfizer είχε ασκήσει η εταιρεία Kaizer Foundation Health Plan, επικαλούμενη ζημία από την συνταγογράφηση του φαρμάκου Neurontin, για χρήσεις προς τις οποίες δεν ήταν κατάλληλο. Το Neurontin ήταν φάρμακο κατά της επιληψίας, η Pfizer όμως διαφήμιζε ότι αποτελούσε θεραπεία και για την ημικρανία και διπολική διαταραχή, χωρίς όμως αυτές οι χρήσεις να έχουν λάβει έγκριση από την αρμόδια αρχή. Η Pfizer είχε καταδικαστεί και σε ποινικό πρόστιμο ύψους 240 εκατομμυρίων δολαρίων για την προώθηση του φαρμάκου για παράνομες χρήσεις.

 
Πηγή: www.lawnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: