η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Πρόστιμο των Γερμανικών αρχών στη Google

Οι γερμανικές Αρχές επέβαλαν πρόστιμο 145.000 € στη Google για συστηματική, παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων κατά τη δημιουργία του συστήματος χαρτογράφησης Street View και παράλληλα, απηύθυναν στους Ευρωπαίους νομοθέτες αίτημα για αύξηση των προστίμων στις περιπτώσεις παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.


Υπάλληλοι της εταιρείας, οι οποίοι φωτογράφιζαν τους δρόμους για την υπηρεσία Street View είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες και λοιπά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των Γερμανών χρηστών.

Ο Eπόπτης Προσωπικών Δεδομένων του Αμβούργου, Johannes Caspar, τόνισε ότι το πρόστιμο των περίπου 150.000 ευρώ είναι χαμηλό ώστε να αποτρέψει εταιρείες, όπως η Google από την εφαρμογή των συγκεκριμένων πρακτικών καθώς, αν και πρόκειται για το υψηλότερο που έχει επιβληθεί ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αποτελεί παρά το 0.002 % των καθαρών κερδών της εταιρείας για το περασμένο έτος. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, τα πρόστιμα θα πρέπει να ξεπερνούν το 2 % των ετήσιων εσόδων των εταιρειών.

«Όσο τα πρόστιμα για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων εξακολουθούν να είναι τόσο χαμηλά, τόσο η αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων νόμων να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στο διαδίκτυο θα παραμένει περιορισμένη», χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος.

Εκπρόσωπος του τεχνολογικού κολοσσού χαρακτήρισε τη συλλογή ακούσια και αποτέλεσμα τεχνικού λάθους. Εξέφρασε μάλιστα τη λύπη του για το γεγονός και υποστήριξε ότι η εταιρεία έχει κάνει βήματα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο η εταιρεία συμφώνησε στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 7 εκ. δολαρίων στις αρχές 30 Πολιτειών των ΗΠΑ για την υποκλοπή δεδομένων από ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi.)


Πηγή:www.lawnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: