λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Κάποιες σκέψεις του contra legem_ ΕΑΑΚ με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές στις 17 Απρίλη….Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται τόσο στο φόντο μιας διαφορετικής κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας όσο και σε ένα πανεπιστήμιο διαφορετικό απ' 'ό,τι το γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Ως contra legem_ΕΑΑΚ επιχειρούμε να αναγνώσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία έπειτα από τρία χρόνια μνημονιακών πολιτικών, την επίθεση που δέχεται αυτή τη στιγμή η γενιά μας κι ιδιαίτερα η φοιτητιώσα νεολαία καθώς και το ρόλο που πρέπει να παίξει το φοιτητικό κίνημα ως κομμάτι του ευρύτερα λαϊκού....

 ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ....

Τα τελευταία δύο χρόνια μετά την ψήφιση των νόμων Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου επιχειρείται μια προσπάθεια από πλευράς υπουργείου για τη διαμόρφωση ενός πανεπιστημίου διαφορετικού από όσο το ξέραμε και σύμφωνο με τα πρότυπα των ξένων ιδρυμάτων και τις επιταγές ΕΕ και Μπολόνια. Ενός πανεπιστημίου με ταξικούς φραγμούς, όπου δε θα μπορούν να σπουδάσουν όλοι οι φοιτητές, καθώς φοίτηση-σίτιση-στέγαση δε θα είναι πια δωρεάν με κομμένα συγγράμματα, κλειστές ή ιδιωτικές λέσχες κι εστίες που καλύπτουν έναν απειροελάχιστο αριθμό φοιτητών. Ενός πανεπιστημίου επιχειρηματικού, όπου όλες οι λειτουργίες του θα κινούνται με γνώμονα τα συμφέροντα της αγοράς και του κεφαλαίου....Από το κομμάτι της διοίκησης όπου πλέον με τη συγκρότηση των συμβουλίων ιδρύματος άνθρωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο διοικούν το πανεπιστήμιο μέχρι το κομμάτι της έρευνας, η οποία πραγματοποιείται προς εξυπηρέτηση συμφερόντων  μεγάλων εταιριών (βλ. Φαρμακευτικές, βιοχημικές έρευνες) κι απέχει έτη φωτός από μία έρευνα για τις ανάγκες της κοινωνίας. Ενός πανεπιστημίου αυταρχικού κι αντιδημοκρατικού, με διαγραφές φοιτητών, με συνεχείς καταπατήσεις του Ασύλου και καταστολή των κινητοποιήσεων(17 Νοέμβρη, απεργία εργολαβικών). Ενός πανεπιστημίου που μοιάζει περισσότερο με σχολείο, με εντατικοποιημένους ρυθμούς σπουδών κι υποχρεωτικές παρακολουθήσεις. Ενός πανεπιστημίου με θολά εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα καθώς το υπουργείο μέσα από το σχέδιο Αθηνά έδειξε ξεκάθαρα τη θέλησή του για περαιτέρω επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην ουσία πρόκειται για μια ρύθμιση που έρχεται να πετάξει μέσα από συγχωνεύσεις και λουκέτα σχολών χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές στο δρόμο, να συγχωνεύσει γνωστικά αντικείμενα που σε συνδυασμό με τη διάλυση των πτυχίων και την αντικατάστασή τους από ατομικούς φακέλους προσόντων, αμφισβητεί το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία.

ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ;;;;;;;;

Σίγουρα μοιάζει κι είναι αναντίστοιχο σε σχέση με την επίθεση που δεχόμαστε αυτό που συμβαίνει στους φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά δηλαδή αδυναμία ή δυσκολία διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων, η έλλειψη αγωνιστικών αποφάσεων, κινηματικών πρωτοβουλιών και μια γενικότερη αποστροφή της πλειοψηφίας των φοιτητών προς τις συλλογικές διαδικασίες. Ωστόσο η εξήγηση αυτού δεν είναι και τόσο δύσκολη αν σκεφτεί κανείς το ρόλο που έχουν παίξει οι δύο καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ – ΠΑΣΠ των σημειώσεων, των κερασμάτων και των party τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τις δυνάμεις που διαχρονικά επιλέγουν να λειτουργούν ανασταλτικά κι ενάντια σε κάθε προσπάθεια ξεσπάσματος φοιτητικού κινήματος σαμποτάροντας τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων κι αμφισβητώντας τις συλλογικές διαδικασίες εν γένει. Είναι αυτές που τόσα χρόνια αποτελούν τον καλύτερο κι εκ των έσω  εγγυητή κάθε προσπάθειας εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης καθηλώνοντας τους συλλόγους ώστε να μην αγωνιστούν ενάντια σε αυτές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί είναι οι δορυφόροι των κομμάτων της συγκυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια εξυπηρετώντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις ασκούμενες αστικές πολιτικές. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ είναι ένα βήμα μπροστά από το ίδιο το υπουργείο παιδείας προτείνοντας το επαίσχυντο “Παιδεία 2020” και “5 θέσεις για τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ”  που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν περισσότερη σύνδεση της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση και τις ανάγκες της αγοράς, αύξηση των μεγαλοεπιχειρηματιών μέσα στα συμβούλια ιδρύματος, ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, εστίες επί πληρωμή κι αστυνόμευση υπό την εποπτεία της ΕΛΑΣ μέσα στα πανεπιστήμια. Αυξάνει την αντιδραστική και αντικινηματική της ρητορεία συσπειρώνοντας όλα τα ακροδεξιά στοιχεία μέσα στις σχολές δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον υποκριτικό της ρόλο στη μάχη ενάντια στο σχέδιο Αθηνά.
Στην ίδια κατεύθυνση κι η ΠΑΣΠ που αποτελεί βασικό συνδιαμορφωτή και σύμμαχο στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και της ευρύτερα ασκούμενης πολιτικής ως η παράταξη του ΠΑΣΟΚ μέσα στα πανεπιστήμια. Πλέον διαλύονται κι οι όποιες τελευταίες αυταπάτες περί προοδευτικής “σοσιαλιστικής” δύναμης αφού η συνεργασία της με τη ΔΑΠ είναι εφάμιλλη αυτής ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.
Για μας ψήφος σε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ σημαίνει: κομμένα συγγράμματα, δίδακτρα, σχέδιο Αθηνά, διάλυση πανεπιστημίου. Όπως η κοινωνία έστειλε τα δύο μεγάλα κόμματα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτό οφείλουμε να κάνουμε και μέσα στις σχολές.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!!!!!!!

Ενάντια στις λογικές της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, στις λογικές του ατομικού δρόμου, της συναίνεσης και της υποταγής που τείνουν να κυριαρχήσουν μέσα κι έξω από τις σχολές εμείς προτάσσουμε το δρόμο των συλλογικών αγώνων. Επανανοηματοδοτούμε τις ίδιες τις γενικές συνελεύσεις ως το ανώτατο όργανο συζήτησης και λήψης απόφασης μέσα στο σύλλογο όπου μπορεί να παραβρεθεί κάθε φοιτητής και να μετάσχει ισότιμα με τους υπόλοιπους . Για εμάς είναι αναγκαίο στις γενικές συνελεύσεις να συμμετέχουν ενεργά όλα τα μέλη του συλλόγου, καταθέτοντας πλαίσια και προτάσεις ενάντια σε μία λογική κατάθεσης στείρων κι απομονωμένων προτάσεων που παρακωλύουν τις συλλογικές διαδικασίες. Οι γενικές συνελεύσεις πρέπει να ξαναγίνουν κτήμα όλων των φοιτητών κι όχι μόνο των παρατάξεων, προκειμένου αυτές να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για ό,τι συμβαίνει εντός κι εκτός πανεπιστημίου, να μαζικοποιούνται, να παράγουν πολιτικά αποτελέσματα ώστε η πολιτική να περνάει στα χέρια των ίδιων των φοιτητών. Γιατί τελικά σε ένα πανεπιστήμιο που βιώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε όλα τα επίπεδα, με τους φοιτητές να πετιούνται έξω από αυτό και τις επιχειρήσεις να αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του, εμείς είμαστε αυτοί που που φωνάζουμε:  ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.. Για να δυναμώσουν οι σύλλογοι, σε μία περίοδο κρίσης του φοιτητικού συνδικαλισμού κι αμφισβήτησης των συλλογικών διαδικασιών προκειμένου  το φοιτητικό κίνημα να ανασυγκροτηθεί πολιτικά και να ξαναεισβάλει δυναμικά στο προσκήνιο ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο  στις μάχες του σήμερα.

Γιατί ιστορικά το φοιτητικό κι ευρύτερα εκπαιδευτικό κίνημα ήταν αυτό που κατάφερε να αναστείλει κάθε απόπειρα εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης κι ανατροπής προς όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία. Αντλούμε δύναμη από τη μεγαλειώδη εξέγερση του πολυτεχνείου το 1973, από την ηρωική μάχη του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νόμο Γιαννάκου το 2006-2007, από τις εξεγερσιακές κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008 όταν το κράτος δολοφονούσε ολόκληρη τη νεολαία μέσα από τις σφαίρες στον Αλέξη Γρηγορόπουλο, μέχρι το φοιτητικό κίνημα του Σεπτέμβρη του 2011 απέναντι στο νέο νόμο πλαίσιο και τις μάχες ενάντια στα συμβούλια διοίκησης μαζί με εργαζομένους και καθηγητές στα πανεπιστήμια, έως και τον αγώνα κατά του σχεδίου Αθηνά από χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές από όλη την  Ελλάδα, μια μάχη που αν και σύντομη κατάφερε να πιέσει το υπουργείο και να αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος της αντεκπαιδευτικής αυτής ρύθμισης και να αφήσει παρακαταθήκες για τις μάχες του επόμενου διαστήματος. Για ένα φοιτητικό κίνημα που θα παίξει πρωτοπόρο ρόλο στον αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, διεκδικώντας:

ANATΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ, ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ ΚΙ ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ.ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ

ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ;;;;;;;

Είναι δεδομένο ότι σε μια κοινωνία που τα τελευταία τρία χρόνια, καταστρέφεται μέσα από τις ασκούμενες πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δεν αρκεί μόνο ένας αγώνας ενάντια στην διάλυση του πανεπιστημίου. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που έχει οδηγήσει τεράστια τμήματα της κοινωνίας στη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση. Αυτής της πολιτικής  της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων, της ωμής βίας και της καταστολής κάθε φωνής αντίστασης κι αγώνα. Της πολιτικής αυτού του συστήματος που θρέφει το φασισμό και τη Χρυσή Αυγή για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να μην αγωνιστεί. Μιας πολιτικής που θέτει στο επίκεντρο της επίθεσης τη νεολαία, που περιγράφει ένα τοπίο εργασιακής επισφάλειας, με μισθούς 400 ευρώ και με την ανεργία για τους νέους να βρίσκεται στο 51%. Μέσα από το σύμφωνο πρώτης απασχόλησης  και το σχέδιο δράσης για τη νεολαία που νομιμοποιούν και θεσμικά όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, κυβέρνηση κι ΕΕ θέλουν να κάνουν πράξη το όραμα τους για μια γενιά χωρίς δικαιώματα σε μόρφωση κι εργασία, χωρίς συλλογικές αναπαραστάσεις και μόνο δρόμο την ανεργία και τη μετανάστευση.
Γι’ αυτό εμείς πρέπει να απαντήσουμε, ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ έξω από τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις τους, χωρίς το χρέος και το νόμισμα τους και μακριά από την ΕΕ και τις πολιτικές τους. Γι’ αυτό και παλεύουμε για ένα φοιτητικό κίνημα, που θα κινείται ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και που θα μπορεί να συντονίζεται και να παλεύει μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας μέχρι τη συνολική ανατροπή για μια κοινωνία όπου όλοι θα ζούμε καλύτερα.
Ένα φοιτητικό κίνημα που δεν μπορούν να περιγράψουν οι δυνάμεις της επίσημης αριστεράς μέσα στα πανεπιστήμια, ακριβώς λόγω των αντιφάσεων που επικρατούν στο εσωτερικό τους. Η ΚΝΕ χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο ένα και πιο εμφανές το πως παρατάει τις ίδιες τι συλλογικές διαδικασίες και τις γενικές συνελεύσεις μέσα στις σχόλες μέσω της δημιουργίας των επιτροπών αγώνα και του ΜΑΣ που κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τον υπόλοιπο σύλλογο. Παράλληλα η αδυναμία χάραξης νικηφόρας προοπτικής από την ΚΝΕ σε κάθε αγώνα που ξεσπά, όπως φάνηκε ιδιαίτερα έντονα στις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο Αθηνά, σε συνδυασμό με τον στείρο απομονωτισμό  της, την καθιστούν επιεικώς κατώτερη των περιστάσεων. Εντύπωση εξάλλου προκαλεί η επίθεση που πραγματοποιεί στην υπόλοιπη αριστερά μέσ’ τα στα πανεπιστήμια και κυρίως στην ΕΑΑΚ, δείχνοντας και τη συνολικότερη  λογική της γύρω από το πολύ σημαντικό στο σήμερα ζήτημα της ενότητας της μαχόμενης αριστεράς μέσα στο κίνημα. Από την άλλη πλευρά η ΑΡ.ΕΝ συνεχίζει να διατηρεί αυταπάτες σε σχέση με μία κυβερνητική αλλαγή ή καλύτερη ΕΕ, αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι στο σήμερα ένα φοιτητικό κίνημα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να παλεύει για την ανατροπή τους. Σε μια περίοδο μάλιστα που το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή στην ΕΕ και το ευρώ με παράλληλη επαναδιαπράγμετυση του χρέους και κατάργηση του μνημονίου διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα και  τα γεγονότα της Κύπρου. Ακολουθεί με σταθερά βήματα τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές, περί εκλογικής αναμονής κι υπομονής του κόσμου για μία αριστερή κυβέρνηση που θα αλλάξει τα πάντα ιεραρχώντας έτσι σε δεύτερη μοίρα την επιτακτικότητα ενός κινήματος που θα σαρώσει τα πάντα στο δρόμο του.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ CONTRA LEGEM EAAK ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Πώς λειτουργούμε: Δεν είμαστε παράταξη – δεν είμαστε κάτι στατικό. Το contra legem είναι σχήμα. Είναι δηλαδή μια δυναμική διαδικασία που η ύπαρξη και η εξέλιξή του βρίσκονται στα χέρια όσων βάζουν το λιθαράκι τους σ’ αυτό. Λειτουργούμε στη βάση της άμεσης δημοκρατίας. Η πολιτική μας αντίληψη δηλαδή και η πολιτική μας δράση αποφασίζεται μέσα από τις ανοιχτές διαδικασίες μας. Σ’ αυτές ο καθένας ακούγεται ισότιμα χωρίς αρχηγούς, στελέχη, ιεραρχίες και καθοδηγήσεις. Το  contra legem θέλουμε να αποτελεί ένα πεδίο υποδοχής προβληματισμών, ερωτημάτων και αντιλήψεων που θα τροφοδοτούν όλους τους υπόλοιπους σχηματίες. Έπειτα, μέσα από τη διαδικασία της από κοινού συζήτησης (θέση – αντίθεση – σύνθεση) προκύπτουν τα υλικά μας με τα οποία παρεμβαίνουμε στους υπόλοιπους συμφοιτητές μας. Μέσα απ’ αυτές τις διαδικασίες αποφασίζεται και η δράση μας, γιατί όπως έλεγε κι ο Μαρξ «Το ζήτημα δεν είναι απλά να ερμηνεύουμε τον κόσμο. Το ζήτημα είναι να τον αλλάζουμε». Και τέλος, σε πείσμα των καιρών παραμένουμε ανεξάρτητοι από τους κομματικούς μηχανισμούς, το καθηγητικό κατεστημένο και την οικονομική χρηματοδότηση, καθώς προϋπόθεση της πολιτικής ανεξαρτησίας είναι και η οικονομική ανεξαρτησία.
Η ΕΑΑΚ, με τα σχήματα της, στα 21 χρόνια της ιστορίας της έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μάχες του φοιτητικού κινήματος. Αποτελεί το πιο ενωτικό εγχείρημα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Με την πίστη της στην δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, στον ανυποχώρητο αγώνα κόντρα στο παζάρεμα και τη διαχείριση. Eίμαστε ενάντια στον ενδοαριστερό εμφύλιο. Επιδιώκουμε την κοινή δράση όλης της αριστεράς, στις συνελεύσεις, στις πορείες, στους αγώνες. Αναγνωρίζουμε την τιμιότητα και την αγωνιστική διάθεση των άλλων αριστερών δυνάμεων. Διατηρούμε την αυτοτέλεια μας για να μπορούμε να συζητάμε αμεσοδημοκρατικά, να συνδιαμορφώνουμε και να αλλάξουμε σελίδα στο φοιτητικό συνδικαλισμό.
Ως CONTRA LEGEM_ Ε.Α.Α.Κ. πρεσβεύουμε την επικίνδυνη Αριστερά της επίθεσης, της σύγκρουσης, της αποτελεσματικότητας. Μια Αριστερά που θέλει μέσα στη σχολή να είναι το αντίπαλο δέος, το φόβητρο του κατεστημένου, ο πολιτικός τροφοδότης του συλλόγου και μετασχηματιστής της αγανάκτησης και της δυσαρέσκειας του κόσμου σε νικηφόρους αγώνες.

ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Έτσι ψήφος στην ΕΑΑΚ είναι το πιο καθαρό μήνυμα πως τώρα που θέλουν να μας τα πάρουν όλα θα  βάλουμε προμετωπίδα τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Για μια άλλη εκπαίδευση, εργασία και ζωή, όχι αυτή της ΕΕ, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Παλεύουμε συνολικά για να μην πληρώσουμε το χρέος τους,  για σταθερή και μόνιμη δουλειά, δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, με αξιοπρεπείς μισθούς ώστε να ζει ο καθένας αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά. Ενάντια στην ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Για να γίνει καθαρό σε όλους ότι η νεολαία δεν συναινεί, δεν σιωπά, με την αντικαπιταλιστική αριστερά και τα κινήματα της ανατροπής τραντάζει  την κρίση του συστήματος. Για να ενισχυθούν οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν το αναγκαίο να το κάνουν και δυνατό και νικηφόρα στο σήμερα, που βλέπουν στις επαναστάσεις της νέας εποχής την ελπίδα απέναντι σε στο σύστημα της παρακμής και της δυστυχίας.

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ CONTRA LEGEM EINAI ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Contra legem_EAAK
στη νομική

Δεν υπάρχουν σχόλια: