η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Προβολές ταινιών από την Κ.Ο.Φοι.Ν και Κ.Υ.Μ.Α.

Η Κ.Ο.Φοι.Ν και το Κ.Υ.Μ.Α. παρουσιάζουν μια κινηματογραφική προσέγγιση για τη θυματοποιήση και εγκληματικότητα των ανηλίκων.

Πρόγραμμα:

*οι προβολές γίνονται στο Σύλλογο Φοιτητών Νομικής (στη φρεσκοβαμμένη φιστικί πόρτα, ανάμεσα στους πίνακες αποτελεσμάτων)

Πέμπτη 18/4: Festen (1998)
Διάρκεια: 105 '
Σκηνοθεσία: Thomas Vinterberg
Σενάριο: Mogens Rukov
Πρωταγωνιστούν: Birthe Neumann, Henning Moritzen, Paprika Steen, Thomas Larsen, Ulrich Thomsen

Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Κάννες 1998

Ο Χέλγκε γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια σε ένα μαγευτικό παλιό σπίτι κάπου στη δανέζικη επαρχία. Με συντροφιά αγαπημένους ανθρώπους, όπως την πιστή του σύζυγο Έλσι, τους γιούς του Κρίστιαν και Μίκαελ, την κόρη του Ελένε, συγγενείς και φίλους, το βράδυ υπόσχεται να είναι ξεχωριστό. Όμως όλα παίρνουν απροσδόκητη τροπή όταν ο πρωτότοκος γιος του αποφασίζει να αποκαλύψει ένα μυστικό που θα αλλάξει για πάντα τις ισορροπίες.

http://www.youtube.com/watch?v=vKe_AxTFGXc


Δευτέρα 22/4: Polisse(2011)
Διάρκεια: 125'
Σκηνοθεσία: Maïwenn
Πρωταγωνιστούν: Karin Viard, Joey Starr, Marina Foïs

Η καθημερινότητα για τους αστυνομικούς στη Μονάδα Προστασίας Ανηλίκων περιλαμβάνει τη σύλληψη παιδεραστών, ανήλικων πορτοφολάδων, την ανάκριση βίαιων γονέων και, ταυτόχρονα, το ανεξέλεγκτο γέλιο στις πιο ακατάλληλες στιγμές, να γνωρίζουν ότι τα χειρότερα υπάρχουν πραγματικά εκεί έξω και να μπορούν να ζουν με αυτά. Πώς ισορροπούν οι ίδιοι την προσωπική τους ζωή μέρα με τη μέρα όμως; Η Μελίσσα είναι μια φωτογράφος του υπουργείου Εσωτερικών που θα αναλάβει να καταγράψει και να εικονογραφήσει τη μονάδα.

http://www.youtube.com/watch?v=7JXIWSP3axI


Πέμπτη 25/4: We need to talk about Kevin(2011)
Διάρκεια: 112'
Σκηνοθεσία: Lynne Ramsay
Πρωταγωνιστούν: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

Η Έβα βάζει στην άκρη την καριέρα της για να φροντίσει τον νεογέννητο Κέβιν. Η σχέση μητέρας και γιου είναι ιδιαίτερα δύσκολη απ’ τα πρώτα χρόνια ζωής του. Στην ηλικία των 15 ο Κέβιν κάνει κάτι παράτολμο κι ασυγχώρητο. Η Έβα παλεύει με τον θρήνο και το αίσθημα ευθύνης που την πνίγει. Αναρωτιέται αν τον αγάπησε ποτέ. Σε ποιο βαθμό ευθύνεται εκείνη για τις πράξεις του;
http://www.youtube.com/watch?v=ZLRgAe2jLaw

Δεν υπάρχουν σχόλια: