λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Και Α και ΟΥ (ή αλλιώς γιατί να μην ψηφίσεις ΔΑΠ). Του Δημήτρη Μανωλίδη

σ.σ. απολαύστε υπεύθυνα

1)
Είναι λογικό όταν δεν μπορείς να αρθρώσεις ιδιαίτερο πολιτικό λόγο και περιορίζεσαι μόνο στην οργάνωση social events, σε συντεχνιακά πυροτεχνήματα και το πως θα περνάς τις πολιτικές της κάθε κυβέρνησης από την πίσω πόρτα (τόσο μέσω της αδράνειας που προωθούν όσο και μέσω των προτάσεων που πλασάρουν με καμάρι πχ η πρόταση για την παιδεία η οποία και κάνει ξεδιάντροπα λόγο για ιδιωτικά πανεπιστήμια) να δίνεις βάρος σε εναλλακτικές δράσεις και τρόπους προσεταιρισμού του κόσμου. Όλα αυτά πέρα από άριστες τεχνικές γλυψίματος και υποκρισίας και ελαττωμένη αίσθηση ντροπής χρειάζονται και εξαιρετική οργάνωση προκειμένου να πετύχουν. Τα παρακάτω έγγραφα αποδεικνύουν αυτό που λίγο πολύ όλοι ξέρουμε και υποψιαζόμαστε:

έγγραφο 1ο:


Έγγραφο 2ο
έγγραφο 3ο


2) Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ΔΑΠ είναι απολιτίκ. Αυτό ισχύει αλλά μόνο εν μέρει. Στο ποινικό όλοι έχουμε ακούσει λίγο ή πολύ για την έννοια της παράλειψης. Ε αυτό ακριβώς κάνει κατ' αρχήν η ΔΑΠ. Έχοντας βγάλει τα μάτια σε έννοιες όπως "πολιτική", έχουν καταφέρει να lifestylοποιήσουν πλήρως το φοιτητικό συνδικαλισμό μετατρέποντας τον σε έναν αγώνα ενάντια στην ΠΑΣΠ για το ποιος ξέρει να παρτάρει καλύτερα και τίνος το μαγαζί είναι πιο

"γαμάτο". Όλα αυτά περνώντας μια ατομιστική λογική στο φοιτητή τον μετατρέπουν σε μια ωχαδελφιστικη λουλού που κοιτάει την πάρτη του και μαζοχιστικά υπομένει τη βαρβαρότητα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Τί κι αν οι γονείς του πεινάνε για να τον σπουδάσουν, τί κι αν έχει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, τί κι αν κάποτε οι φοιτητές αποτελούσαν την πρωτοπορεία της κοινωνίας και διεκδικούσαν δυναμικά την κάλυψη των αναγκών τους; Όχι τα όρια του μέσου φοιτητή σύμφωνα με τη ΔΑΠίτικη λογική είναι το ασφαλιστικό δίκαιο στο PDF και ο Πολυκώδικας.


3) Δεν μπορεί βέβαια να τους καταλογιστεί μόνο η αδράνεια της παράλειψης καθώς πράγματι ορισμένες φορές προβαίνουν σε αμιγώς πολιτικές πράξεις. Τα πιο τρανταχτά σημεία, τα οποία τονίζονται και από την αφισάρα τους είναι το καθάρισμα και η πρόταση για μεταρρύθμιση της παιδείας. 

Η κατάσταση του ΑΠΘ ως προς την καθαριότητα είναι από τα μεγαλύτερα fail της ΔΑΠ τα τελευταία χρόνια. Όταν κατά την απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων πριν από 5 μήνες διατρανώναμε ότι αν απολυθούν οι τότε υπάλληλοι το ΑΠΘ δεν θα προσλάβει άλλους και ότι 12 άτομα θα πρέπει να καθαρίζουν 15 σχολές, αντιμετωπίζαμε μια υστερία για το πόσο απειλητική ήταν η τότε κατάσταση για την υγεία μας. Και όταν τους ρωτούσαμε κατά το μεγάλο καθάρισμα αν θα ξανακαθαρίσουν, αφού προσωπικό επαρκές δεν θα υπάρχει, μας αγνοούσαν ή μας ειρωνεύονταν.

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να ΞΑΝΑκαθαρίσουν. Βεβαίως
αυτή τη φορά το έκαναν καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους και δεν πρόκειται να το ξανακάνουν μέχρι τον επόμενο Μάη, ωστόσο και μόνο αυτή η κίνηση μας δικαιώνει (ακόμα κι αν πήραν μόνο "όσα βλέπει η πεθερά").

Το πρόγραμμα για την παιδεία, απ' την άλλη, που προτείνουν είναι η πεμπτουσία της νεοφιλελεύθερης λογικής που πρεσβεύει η ΔΑΠ και αποδεικνύει πως η μόνο διαφορά της με τη Διαμαντοπούλου είναι ότι αυτή ανήκε σε ένα κόμμα που ήταν τόσο τρολ που είχε το "Σοσιαλιστικό" στο όνομά του. Η πρόταση δεν χρειάζεται καν ανάλυση, μόνο ικανότητες ανάγνωσης (πατήστε εδώ για να την απολαύσετε).


Πόσο λοιπόν σε συμφέρει (ακόμα κι αν το δούμε εντελώς ωφελιμιστικά) να στηρίξεις αυτό το πράγμα;

4) Και Α και ΟΥ. Ακόμα κι αν η πολιτική δεν είναι αυτές τις εποχές στα καλύτερά της. Οι τυπάδες που κάθε μέρα το παίζουν έτοιμοι νομικάριοι και πουλάνε μούρη στις εκλογές αλλά και στις πανυγηρικές μαζώξεις θυμίζουν το στρατό του Σάουρον (ειδικά τα τρολ με τα τύμπανα). Αν δεν έχετε παρευρεθεί στην καταμέτρηση των ψήφων το βράδυ των εκλογών, σας προκαλώ να το κάνετε.


5) Το ότι ντρέπονται τις κομματικές τους καταβολές είναι ένα καλό σημάδι. Δείχνει ρε παιδί μου ότι καταλαβαίνουν τί σημαίνει απ τα 19 σου να υποστηρίζεις τη Νέα Δημοκρατία. Γι' αυτό λοιπόν αν τους ρωτήσεις ποια η σχέση τους θα σου απαντήσουν έτσι: "αγξηακξηγξα" ή κάπως έτσι "ψψψψηδηδη" κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "εμείς δεν έχουμε σχέση με την ΟΝΝΕΔ ή με τη ΝΔ, τυχαίνει βέβαια μερικοί εξ' ημών να είναι δεξιοί ή να ψηφίσαμε το Σαμαρά, αλλά ως εκεί". Βεβαίως η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει γιατί πέρα από την πολιτική τους που ταυτίζεται απόλυτα με ό,τι λέει το κόμμα, υπάρχει τόσο οικονομική σχέση όσο και οργανωτική. Αλλιώς ούτε οι ΟΝΝΕΔίτες θα παραβρίσκονταν πλάι πλάι με τους
ΔΑΠιτομπράβους σε όλα τα ραντεβού για ξύλο (βλ. ΤΕΙ Σίνδου στις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης) ούτε θα θαυμάζαμε τους δαπίτες της σχολής μας να επεφημούν σε πρώτο πλάνο το Σαμαρά ή τον Παπαμιμίκο (αρχιΟΝΝΕΔίτης) στις ομιλίες τους. 
Απ' όλα αυτά μόνο γέλιο προκαλεί η δίπλα αφίσα. Όταν αυτοί είναι που τα τακιμιάζουν με γαλάζιους καθηγητές (κι έτσι πχ όλος ο μεταπτυχιακός τομέας του εμπορικού για παράδειγμα έχει δαπίτες). Όταν αυτοί είναι που υποστηρίζουν τις πολιτικές του χρέους, της διαφθοράς και της ανεργίας. Όταν ο κόσμος καίγεται αυτοί σου λένε "κοίτα εσύ να περνάς καλά, και στο τσακιρ κέφι κάνουμε και καμιά εκδήλωση για τα δικόγραφα και μαζεύουμε και κανα σκουπίδι"
Επομένως μάλλον η αφίσα τους θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι:
ΥΓ: ΠΡΟΣΟΧΗ, το κείμενο αυτό έχει τη μαγική ιδιότητα να λειτουργεί ως δύο σε ένα. Αν όπου γράφει ΔΑΠ γράψεις ΠΑΣΠ, όπου ΟΝΝΕΔ νεολαία ΠΑΣΟΚ και όπου βλέπεις μπλε στις αφίσες βάλεις ένα πρασινάκι, τότε μετατρέπεται ως δια μαγείας στο κείμενο-κουρτίνα νούμερο 2: "ΠΑΣΠ για το σοσιαλισμό (ή αλλιώς γιατί να μην ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ εεε ΠΑΣΠ".

10 σχόλια:

μιράντα π είπε...

Δε συμφωνώ με την ειρωνία. το ξέρεις.
είναι σε κάθε περίπτωση απαράδεκτα και εξευτελιστικά τα αρχεία για τον τρόπο προσέγγισης των πρωτοετών και τις εγγραφές. δείχνουν μια υποκρισία, μια γραμμή κομματική, μια υπεροχή του φαίνεσθαι έναντι του είναι, μια μεθοδικότητα που κρύβει σκοπιμότητα που δεν ταιριάζει σε σκεπτόμενους νέους ανθρώπους.
σχετικά με το καθάρισμα δε θα συμφωνήσω με όσα γράφεις ανεξάρτητα από το πολιτικό όφελος που πιθανώς να αποκομίσουν- όλοι μας θα έπρεπε να προσέχουμε τον χώρο που χρησιμοποιούμε.προφανώς δεν είναι σωστός ο χερισμός της διοίκησης και όσων ρυθμίζουν τα πανεπιστημιακά ζητήματα.

Δημήτρης Μανωλίδης είπε...

Το ξέρεις ότι οι γονείς σου έχω διπλοπληρώσει και τριπλοπληρώσει το καθάρισμα της σχολής σου μέσα από τους φόρους

Anonymous είπε...

εγω το βρηκα πολυ καλο μανωλιδη ευγε!οσο για την ειρωνεια,ειναι (και)ενας τροπος να αποφευγεις να χτυπας κεφαλια ανθρωπων σε τοιχο με υαλοτουβλα,μεχρι να μην εχουν αλλο αιμα να χυσουν απο τα ματια τους.

Βασιλεία Σαρρή είπε...

Τα έγγραφα θα έπρεπε να φέρουν τον τίτλο:"Οδηγίες προς ναυτιλομένους φοιτητοπατέρες-μελλοντικούς κομματάρχες".Γνώριζα την ύπαρξη κατευθυντήριων γραμμών δράσης και κομματικών τακτικών,αλλά αυτή η πολιτική σπέκουλα ξεπερνά και την πιο καλπάζουσα φαντασία.Τι είναι ο πρωτοετής επιτέλους;Πρόβατο;Κατέβηκε από τον πλανήτη Άρη;Μήπως είναι ανεγκέφαλος;Χάνω πάσα ιδέα και πραγματικά αηδιάζω με τη νοοτροπία μεγάλης μερίδας της φερέλπιδος νέας γενιάς.

Anonymous είπε...

Mανωλιδη μπορει να μην συμφωνω σχεδον καθολου με τις πολιτικες σου αποψεις αλλά αυτο το αρθρο ηταν απλα ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ!!!! ξεβρακωμα στα κομματοσκυλα!! κ τα ντοκουμεντα σου επισης μυθικά!!!!

Anonymous είπε...

Συγχαρητηρια για την κοινοποιηση των εγγραφων, ειναι αρκετα για να καταλαβει κανεις τη σημερινη κατασταση στις σχολες.

Ανώνυμος είπε...

Μπορούσες να γράψεις και κάτι καινούριο, τα έγγραφα αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί από το 2006.

Δημήτρης Μανωλίδης είπε...

στείλε μου τότε τις φετινές σας οδηγίες να τις ανεβάσω, αν και δεν νομίζω να έχουν αλλάξει και πολλά στους τρόπους σας

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατήρηση έγινε μην το παίρνεις προσωπικά. Στείλε τα λαγωνικά σου να βρούνε τα καινούρια.

Panos Papageorgiou είπε...

εξαιρετικο.
οσο γελοιο ειναι το θεαμα απο αριστερα, τοσο και απο δεξια.
ευχαριστουμε,
Π. Παπαγεωργιου