η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Πρόγραμμα περιήγησης στον Καναδά

Σας προωθούμε το παρακάτω μήνυμα της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα, σχετικά με το πρόγραμμα εκπαιδευτικής περιήγησης "Thinking Canada" 2013, διάρκειας ενός μήνα (1 με 29 Σεπτεμβρίου), για προπτυχιακούς φοιτητές (3ου έτους και άνω) που είναι πολίτες κράτους-μέλους της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένων των υπηκόων τρίτων χωρών που είναι νόμιμοι κάτοικοι ΕΕ για τουλάχιστον 3 χρόνια και για λόγους εκτός των σπουδών).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετάβαση στις Βρυξέλλες και εισηγητικό 3ημερο σεμινάριο και κατόπιν περιήγηση για 3 1/2 εβδομάδες στις πόλεις του Καναδά: Οττάβα, Κεμπέκ, Μοντρεάλ, Τορόντο, Βικτόρια και Βανκούβερ και γνωριμία με μια ποικιλία οργανισμών, δημόσιων και ιδιωτικών, κρατικών φορέων, δεξαμενών σκέψης και ΜΚΟ του Καναδά με στόχο τη σε  βάθος έκθεση των Ευρωπαίων φοιτητών σε θέματα κεντρικά για την κατανόηση του σύγχρονου Καναδά (πολιτισμική ποικιλότητα, σχέση αγγλικής/γαλλικής κοινότητας, πολυπολιτισμικότητα, ομοσπονδοποίηση και περιφερειακή διοίκηση, περιβάλλον, αστικά θέματα, οικονομία, χρηματοπιστωτικά και εμπόριο) αλλά και των σχέσεών του με την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Καναδικών Σπουδών και τις εθνικές και τοπικές ενώσεις Καναδικών Σπουδών στην Ευρώπη και το κόστος του ανέρχεται στα 750 Ευρώ (650 Ευρώ για φοιτητές από Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Μάλτα, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία). Το ποσό αυτό καλύπτει διαμονή στις Βρυξέλλες και στον Καναδά, αεροπορικό εισιτήριο μετ'επιστροφής Ευρώπη-Καναδά-Ευρώπη, εσωτερική πτήση Τορόντο-Βανκούβερ, επίγειες μετακινήσεις εντός Καναδά. Δεν καλύπτεται η διατροφή και τυχόν περιστασιακά έξοδα καθώς και η μετακίνηση προς και από Βρυξέλλες, στην αρχή και το τέλος του προγράμματος.
Σημειώνεται ότι για όποιον ενδιαφέρεται, εκτός από τους δικαιούχους του μειωμένου κόστους, να πάρει μέρος στο πρόγραμμα, μπορεί να υποβάλλει αίτηση εφόσον πληρώσει το πλήρες ποσό συμμετοχής που ανέρχεται σε 2.750 Ευρώ το άτομο.

Στο τέλος του προγράμματος προσφέρονται 10 θέσεις πρακτικής άσκησης, διάρκειας δύο μηνών, με αμοιβή 750 Ευρώ το μήνα.

Τονίζουμε ότι για την υποβολή της αίτησης είναι απαραίτητη η προσυνεννόηση του ενδιαφερόμενου φοιτητή με ακαδημαϊκό χορηγό, ένα μέλος ΔΕΠ δηλαδή της Σχολής ή του Τμήματος προέλευσης, που να μπορεί να προτείνει τον/την ενδιαφερόμενο/η για το πρόγραμμα αυτό και να μπορεί να εξηγήσει πως η συμμετοχή του φοιτητή θα αναγνωριστεί από το πανεπιστήμιο προέλευσης μετά την επιστροφή του. Αν ο ενδιαφερόμενος αιτηθεί και πρακτικής άσκησης, τότε ο ακαδημαϊκός χορηγός θα πρέπει να σχολιάσει την καταλληλότητα του υποψηφίου και γι'αυτή.

Η αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά On-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος http://www.thinking-canada.eu/ Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους φοιτητές είναι η 23 Απριλίου (μεσάνυχτα, ώρα Κεντρικής Ευρώπης) και για την υποβολή των συστάσεων από τους ακαδημαϊκούς χορηγούς η 24η Απριλίου (μεσάνυχτα, ώρα  Κεντρικής Ευρώπης). Τονίζεται ότι η αίτηση γίνεται σε 7 βήματα και απαιτεί τόσο κωδικό που θα αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά το 1ο βήμα, όσο και οριστικοποίηση της αίτησης μετά το 6ο βήμα και την υποβολή των συστάσεων από τους ακαδημαϊκούς χορηγούς. 
Προθεσμία οριστικοποίησης της αίτησης (7ο βήμα) από τους φοιτητές είναι η 25η Απριλίου (μεσάνυχτα, ώρα Κεντρικής Ευρώπης)
Παρακαλούμε όπως φροντίσετε για την ενημέρωση των τυχόν ενδιαφερομένων κάτα τα δεόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: