λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Δικαστική νίκη της Apple στον «πόλεμο» των ευρεσιτεχνιών

Η Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου (U.S. International Trade Commission) απεφάνθη ότι η Apple δεν έχει παραβιάσει καμιά ευρεσιτεχνία της Google κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή του iPhone.

H Apple είχε κατηγορηθεί ότι είχε χρησιμοποιήσει παράνομα έξι ευρεσιτεχνίες κατοχυρωμένες από την Google, οι οποίες καλύπτουν ευρύ φάσμα των λειτουργιών και των εφαρμογών της δημοφιλούς συσκευής.

Η εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως θετική για τον αμερικανικό κολοσσό καθώς αν οι αρμόδιες αρχές αποφαίνονταν για το αντίθετο θα μπορούσε μέχρι και ν’ απαγορευθεί η εισαγωγή του iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Google, η οποία έχει εξαγοράσει τη Motorola Mobility από το 2012, έχοντας αναλάβει και τις αγωγές που η τελευταία είχε ασκήσει εναντίον της Apple - δηλώνει δια των εκπροσώπων της απογοητευμένη από την απόφαση της Επιτροπής και προτίθεται να ασκήσει έφεση στο αρμόδιο δικαστήριο των ΗΠΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια: