η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Διοικητικοί ΑΠΘ: Επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο και την λειτουργία του

authpanepistimio.jpg
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο κτίριο διοίκησης πραγματοποίησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ αντιδρώντας στην διαθεσιμότητα 85 συναδέλφων τους. Επίσης ο σύλλογος προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τελετών του ιδρύματος.

Το πανεπιστήμιο στερείται το 10% του δυναμικού του σε διοικητικούς υπαλλήλους και οι συνάδελφοι μπαίνουν σε διαδικασία εργασιακής αβεβαιήτητας. Δεν θα σταματήσουμε και δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους συναδέλφους. Θα προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας μας σθεναρά”, δήλωσε στο alterthess.gr ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, Γιάννης Κουρμούλης.

“Η στοχευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους έχει ως στόχο την υποβάθμιση του δημοσίου τομέα και την μελλοντική ιδιωτικοποίηση τους. Θεωρούμε ότι η απόφαση είναι ένα πρώτο πλήγμα προς το ΑΠΘ, θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις. Θα μας βρουν απέναντι τους” δήλωσε ο γραμματέας του συλλόγου, Σ. Παπαδόπουλος.Τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος του συλλόγου, μέσω του alterthess.gr, άσκησε κριτική στην διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου χαρακτηρίζοντας την στάση της απέναντι στις διαθεσιμότητες ως υποτονική, που όπως αναφέρθηκε η διοίκηση επικαλείται την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου και θέτει σε δεύτερη μοίρα το μέλλον των εργαζομένων.

Για κίνδυνο της εύρυθμης λειτουργίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λόγω της διαθεσιμότητας 82 υπαλλήλων, κάνει λόγο ο πρύτανης του Ιδρύματος Γιάννης Μυλόπουλος, σημειώνοντας ότι το ΑΠΘ υπέστη ένα βαρύτατο πλήγμα τον τελευταίο καιρό.
Απευθυνόμενος στους 82 εργαζομένους, ο πρύτανης του ΑΠΘ προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι το Ίδρυμα έκανε ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα της παραμονής τους.
«Εκτός από την αυτονόητη συναδελφική αλληλεγγύη, την οποία τόσο η Διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι εκφράζουμε προς τους αποχωρούντες, υπάρχει αυτή τη στιγμή και έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμός στην πανεπιστημιακή μας κοινότητα για τη δυνατότητα λειτουργίας του Ιδρύματος κάτω από τέτοιες δυσμενείς συνθήκες», σημείωσε.

πηγή: alterthess.gr

1 σχόλιο:

Αγγελίνα είπε...

otan itan apergospastes itane kala? otan oi ergolavikoi kathariotitas kai texnikis ipiresias kanane apergia kai autoi logodotousan sta pritanikakia itan wraia i zwi itan wraia.na ta tora pou rthe i wra tous ...