η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων: ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΝΤΡΟΠΗ


     Την παρασκευή 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η ιδρυτική συνάντηση της «Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων» η πρώτη προσπάθεια εισόδου φασιστικής δύναμης σε εργασιακό σύλλογο/σωματείο πανελληνίως! Η είσοδος των νεοναζί ,μετά την Βουλή, και σε χώρους εργασίας ως συνδικαλιστικό όργανο κάνει την πρώτη της εμφάνιση ανάμεσα στα νομικά επαγγέλματα..

         Ενώ περίμενε κανείς πως η έννοια της δικαιοσύνης ,της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ισότητας θα είναι δεδομένα τουλάχιστον ανάμεσα στους εκπροσώπους του νομικού κλάδου, τα φαινόμενα ήρθαν να επιβεβαιώσουν κάθε αμφιβολία. Η Χρυσή Αυγή είναι πλέον κομμάτι και του Δικηγορικού Συλλόγου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η οργανωτική συνδιάσκεψη της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη ενώ την ίδια ώρα, η «Δικηγορική Συνεργασία-Ανεξάρτητοι» και η «Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων» πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον εν λόγω χώρο μαζί με πολλούς άλλους αντιφασίστες.


          Η τραγικότητα του εν λόγω φαινομένου μπορεί κυρίως να εστιαστεί γύρω από δύο κεντρικούς πυλώνες. Κατ’ αρχάς, ανάλογες εκδηλώσεις αποδεικνύουν περίτρανα ότι πλέον η θετική δήλωση της υποστήριξης των αντιλήψεων ενός ναζιστικού κόμματος, στη συνείδηση του μέσου πολίτη δεν αποτελεί κάτι μεμπτό. Δεν ασκείται με άλλα λόγια ο απαραίτητος κοινωνικός έλεγχος με αποτέλεσμα την κοινωνική αποσάθρωση. Παράλληλα, η ίδρυση της εν λόγω οργάνωσης, ισοδυναμεί με ανεπίτρεπτη παραβίαση κάποιων από τους  βασικούς κανόνες δεοντολογίας του δικηγορικού επαγγέλματος, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και η αρχή του κράτους δικαίου. Αλλά και πέρα από την τυποποίηση αυτών των αξιών ως θεμελιωδών, στο κείμενο του νόμου, είναι αναμφίβολο ότι ανάλογες ενέργειες είναι εξαιρετικά προκλητικές για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, εξάπτουν τα κοινωνικά πάθη, υπονομεύουν σε τεράστια κλίμακα τον χαρακτήρα του πολιτεύματος ως δημοκρατικού και προσβάλουν κατάφωρα πανανθρώπινες αξίες όπως η αξιοπρέπεια και η ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας. Τέλος, η εξάπλωση μίας τέτοιας οργάνωσης και η επέκταση της δράσης της, θα έχει αδιαμφισβήτητα ως αποτέλεσμα την έξαρση της άνισης μεταχείρισης των κρατουμένων και των μεταναστών. 

nomikithess

Δεν υπάρχουν σχόλια: