λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Συγκλονιστική επιστολή απόγνωσης από φοιτητή στην Πάτρα

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Παιδεία απελπισμένος φοιτητής του ΤΕΙ Πατρών έστειλε στην εφημερίδα...

"Πατρίδα" του Πύργου μια συγκινητική επιστολή διαμαρτυρίας:

"Είμαι και εγώ ένας από τους χιλιάδες απελπισμένους φοιτητές, οι οποίοι πλήττονται καθημερινά από τα υποτιθέμενα ευνοϊκά μέτρα που παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση.

Τα προβλήματα μας πολλά. Συγχωνεύσεις - μετακινήσεις τμημάτων, υποβαθμίσεις πτυχίων και άλλα πολλά, τα οποία προβάλλονται συχνά μέσα από την εκπομπή σας, και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Θέλω να επισημάνω ένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικό ζήτημα το οποίο δεν έχει θιχτεί πουθενά, και αυτό είναι το ζήτημα της δωρεάν σίτισης των φοιτητών.

Συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Πάτρας όπου και σπουδάζω, ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - από τους 4.000 φοιτητές που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ τη δωρεάν σίτιση, μόνο οι 2.552 κρίθηκαν κατάλληλοι ώστε να προμηθευτούν τη δωρεάν κάρτα σίτισης. Αποτέλεσμα: 1.448 (!) φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ!!!

Πού είναι η δωρεάν σίτιση που ακούγαμε στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους από τις υποσχέσεις του υπουργού;

Πού είναι η αύξηση του αριθμού των φοιτητών που θα σιτίζονται δωρεάν που μας υποσχέθηκε;

Ένας από αυτούς είμαι και εγώ, και ρωτώ: Πώς μια οικογένεια με έναν και μόνο εξαιρετικά χαμηλό μισθό θα μπορέσει να ζήσει δύο σπίτια; Πώς από αυτόν τον μισθό θα πληρωθούν ενοίκια, χαράτσι, ρεύμα, νερό και σούπερ μάρκετ; Πώς θα ζήσουμε; ΠΩΣ;".

πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: