λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

ΜΒΕ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝ.ΑΡ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Από την τελετή ήδη έναρξης του πρώτου Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Σύσσωμη η Ενωμένη Αριστερά αποχώρησε με την έναρξη των ομιλιών των Μανιτάκη και Καράογλου.

Η ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΕΝΑΡ είναι η εξης:
"Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ενωμένης Αριστεράς αποφάσισε την αποχώρησή της από την αίθουσα κατά τη διάρκεια των ομιλιών έναρξης των Α.Μανιτάκη, Θ.Καράογλου και Ι.Μπουτάρη. Η συμβολική κίνησή μας αυτή καταδεικνύει την πλήρη αντίθεσή μας με τις μνημονιακές  πολιτικές  που εκπροσωπούν τα πρόσωπα αυτά και απηχεί εξ’ορισμού στις θέσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας στα πλαίσια του συνεδρίου. Τέτοιες πολιτικές είναι που οδήγησαν στους 1.5 εκατομμύρια ανέργους, σε 3 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες να ζουν στα όρια της φτώχειας και στους νέους να χάνουν κάθε ελπίδα καταφεύγοντας στη στην ύστατη λύση της μετανάστευσης, όπως 50 χρόνια πριν.
 Η πράξη μας αυτή ας μην ερμηνευτεί ως κάποιο επικοινωνιακό τέχνασμα, αλλά ως συγκροτημένη αντίληψη και θέση απέναντι σε συγκεκριμένες πολιτικές  και στον τρόπο διαχείρισης των θεσμών που εκπροσωπούν τα πρόσωπα αυτά.
Η συμμετοχή μας στο Μοντέλο Προσομοίωσης Βουλής των Ελλήνων δεν μας κάνει να λησμονούμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και πρόθεσή μας είναι να την έχουμε σημείο αναφοράς για τη δράση μας. "

Παρούσα ήταν η Αριστερά κατά την ομιλία του μητροπολίτη Άνθιμου. Παρ’ όλα αυτά, δεν χειροκρότησαν τα λόγια του. “Η παρουσία του μητροπολίτη Άνθιμου γίνεται απλώς κατανοητή από την Αριστερά μιας και ο χώρος διοργάνωσης του συνεδρίου, η «Διακονία», είναι χώρος της Εκκλησίας.” δηλώνει o Σταύρος Τασιόπουλος έξω από την αίθουσα όπου την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη η τελετή έναρξης.

Τη γνώμη τους για την αποχώρηση της ΕΝ.ΑΡ. από το χώρο κατά τις εναρκτήριες ομιλίες εκφράζουν οι συνιδρυτές του συνεδρίου Νταγγινής Μιχάλης και Τσουλιάς Θωμάς. Κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτηρίζει ο κύριος Νταγγινής την κίνηση αυτή θεωρώντας πως η έξοδος από ένα χώρο δεν φορτίζεται με πολιτική τοποθέτηση. Ωστόσο, αναγνωρίζει πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός σε ένα χώρο όπως το Κοινοβούλιο να κρατά όποια στάση επιθυμεί. Δεν συμφωνεί ούτε ο κύριος Τσουλιάς Θωμάς με την έξοδο της Αριστεράς μεταφράζοντας την ως έλλειψη σεβασμού προς τους ομιλητές. Και εκείνος βέβαια αναγνωρίζει πως είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς το δικαίωμα να κάνει ό,τι τον εκφράζει σε μία κοινοβουλευτική προσομοίωση θεσμού δημοκρατίας.

Σύσωμο το κοινοβουλευτικό σώμα, κατέκρινε την κίνηση αυτή. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κ. Μητραλέξης, η υπουργός παιδείας κ. Παπασπυροπούλου, η υπουργός δικαιοσύνης κα. Κόρφα, η υπουργός δημόσιας διοίκησης κα. Σπυροπούλου καθώς και ο υπουργός οικονομικών κ. Καραμαγκάλης καταδίκασαν στην ομιλία τους την αποχώρηση της Εν.ΑΡ. Η ένταση μάλιστα μεταξύ του κ. Καραμαγκάλη και του πολιτικού αρχηγού της ΕΝ.ΑΡ. κ. Τασιόπουλου δεν έλειψε.


Αξιοσημείωτη ήταν και η θέση του πολιτικού αρχηγού της ΕΝ.ΑΡ. που χαρακτήρισε την κατάσταση “καρκινική”.

Η ένταση όμως δεν σταματάει εκεί καθώς ύστερα από επικοινωνία με τον βουλευτή της ΕΝ.ΑΡ. κ. Δημήτρη Μανωλίδη, ο ίδιος μίλησε για τα “κακώς κείμενα” του συνεδρίου. Ο κ.Μανωλίδης καταγγέλει έντονα την αστυνόμευση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στον χώρο του κοινοβουλίου μιας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δημοκρατία για την οποία αγωνίζονται. Τέλος, ο βουλευτής εξαπέλυσε μομφή σχετικά με την ανεξαρτησία της κυβέρνησης στην οποία αναφλερθηκε με εμπαικτική διάθεση.


για καθημερινή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα του συνεδρίου: infocracypress.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: