η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Κομισιόν: Απαγόρευση συγχώνευσης της Aer Lingus με την Ryanair

Την απαγόρευση της εξαγοράς της Aer Lingus από την Ryanair αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για λόγους προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού στην αγορά των αερομεταφορών. Εφαρμόζοντας τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό περί Συγχωνεύσεων (Καν.139/2004) η Κομισιόν μπλόκαρε τη συγχώνευση, με το σκεπτικό ότι θα δημιουργείτο μονοπώλιο προς βλάβη των Ιρλανδών καταναλωτών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι επρόκειτο για την τρίτη απόπειρα της Ryanair να εξαγοράσει την Aer Lingus, την βασικότερη ανταγωνίστριά της στην ιρλανδική αγορά αεροπορικών πτήσεων. Είχαν προηγηθεί δύο άλλες απόπειρες το 2007 και 2009, εκ των οποίων η πρώτη είχε προσκρούσει στην άρνηση της Επιτροπής, ενώ στη δεύτερη η Ryanair απέσυρε την πρόταση συγχώνευσης. «Με την απόφαση της Επιτροπής προστατεύονται περισσότεροι από 11 εκατομμύρια Ιρλανδοί και Ευρωπαίοι επιβάτες που ταξιδεύουν ετησίως από και προς Δουβλίνο, Κορκ, Νοκ και Σάνον. Για αυτούς η απόκτηση της Aer Lingus από την Ryanair θα οδηγούσε κατά πάσα πιθανότητα σε αυξημένους ναύλους. Στη διάρκεια των διαδικασιών η Ryanair είχε πολλές ευκαιρίες στο να προτείνει διορθωτικά μέτρα και να τα βελτιώσει. Ωστόσο, οι προτάσεις αυτές δεν ήταν επαρκείς για την επίλυση των πολύ σοβαρών ζητημάτων ανταγωνισμού που θα δημιουργούνταν από την συγχώνευση σε περίπου 46 διαδρομές», σχολίασε ο Χοακίν Αλμούνια.

πηγή: lawnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: