λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την αναδιατύπωση των άρθρων 62 και 83 του "Κώδικα περί Ναρκωτικών".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αντ. Ρουπακιώτης, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου «Νόμος περί Ναρκωτικών και άλλες διατάξεις» στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προχώρησε σε αναδιατύπωση ορισμένων επίμαχων διατάξεων.

Ειδικότερα, ο υπουργός ανακοίνωσε την αναδιατύπωση των άρθρων 62 και 83 του νομοσχεδίου. Με τα άρθρα 62 και 83 προβλεπόταν η δυνατότητα άσκησης αναψηλάφησης και αίτησης επανάληψης της διαδικασίας αντίστοιχα, κατά απόφασης, για την οποία κρίθηκε, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ότι εκδόθηκε κατά παραβίαση δικαιώματος που αφορά το δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι θα προβλεφθεί η εξαίρεση των αποφάσεων που εκδόθηκαν επί υποθέσεων, για τις οποίες συντρέχουν λόγοι δημοσίου και εθνικού συμφέροντος καθώς και επί υποθέσεων έγκρισης καταστατικού οργανώσεων.

πηγή: lawnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: