Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Νομοθετική παρέμβαση για τις συνθήκες κράτησης ζητά η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Γρ. Γερακαράκος,σε συνέντευξη τύπου,χαρακτήρισε το υπό εξέταση ζήτημα ως «βόμβα», η οποία απειλεί την κοινωνία, τον Έλληνα αστυνομικό και τον κρατούμενο. Έκανε λόγο για «κρατητήρια-στάβλους» ενώ τόνισε ότι η χωρητικότητα των κρατητηρίων έχει κορεστεί καθώς ο αριθμός των κρατουμένων είναι τριπλάσιος από τον προβλεπόμενο.
Ζήτησε, ακόμα, παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα του χρόνου κράτησης με σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, κ. Σπ. Κρικέτος, έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα» μέσα στα αστυνομικά τμήματα λόγω των υπεράριθμων κρατουμένων και για ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο, όπως υποστήριξε, δεν φροντίζει να εφαρμόζεται ο νόμος.
Τέλος, στη συνέντευξη τύπου παρέστη και εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που προκαλούν την παράταση της κράτησης των μη ποινικών κρατουμένων.Πηγή:http://www.lawnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: