Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Εθελοντική Αιμοδοσία στις 5 και 13 Δεκεμβρίου

Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ΑΠΘ.
Οι προγραμματισμένες ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας στις 5 και 13 Δεκεμβρίου, που διοργανώνονται απο την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ΑΠΘ, θα πραγματοποποιηθούν στο Κέντρο Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ απο τις 9:30 έως τις 13:30, και 17:30 έως 19:30.

Η αλλαγή τόπου της αιμοδοσίας οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον η υπηρεσί
α αιμοδοσιας του ΓΠΝΘ ΑΧΕΠΑ δεν έχει το απαραίτητο για τις εξορμήσεις προσωπικό μετά την αποχώρηση τον τελευταίο καιρό τεσσάρων ιατρών, οι οποίοι με βάση το γνωστό δόγμα διακυβέρνησης δεν αντικαταστάθηκαν ούτε πρόκειται να αντικασταθούν.

Η δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζεται προτιμά την αγορά του αναγκαίου αίματος από το εξωτερικό, παρά το διορισμό του απαραίτητου για τις εξορμήσεις προσωπικού. Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Μπροστά στη χυδαιότητα και τη βαρβαρότητα των επιλογών αυτών, ας αντιτάξουμε, ως πανεπιστημιακή κοινότητα, τις ανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της αφιλοκερδούς προσφοράς στο σύνολο, συμμετέχοντας μαζικά στην αιμοδοσία.

Αλέξης Μπένος
Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: