Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Για το nomikithess. Του Δημήτρη Μανωλίδη

Τη στιγμή αυτή το nomikithess συμπληρώνει 47 μέρες ζωής και λειτουργίας.

Παράλληλα, τα μέλη που το συναπαρτίζουμε συμπληρώνουμε 47 μέρες συνεργασίας, δημιουργικότητας και προσφοράς.

47 μέρες γεμάτες ώρες συζητήσεων και σχεδιασμού, γεμάτες ώρες μπροστά σε οθόνες υπολογιστών, γεμάτες ώρες ετοιμασίας, συμμαζέματος, γραψίματος, συνεννόησης.

Νομίζω πως αυτές οι μέρες είναι και για τα 23 άτομα της συντακτικής ομάδας το ίδιο πολύτιμες που είναι και για μένα.

Εδώ και 47 μέρες υπάρχει ένας χώρος που ανυστερόβουλα (ούτε λεφτά παίρνουμε από διαφημίσεις, ούτε κόμμα είμαστε για να ζητάμε ψήφους κλπ) ενημερώνει για ότι συμβαίνει στη σχολή, δίνει βήμα σε όλους ώστε να εκφράσουν τη γνώμη τους και πληροφορεί για τη λειτουργία τη σχολής, τις δραστηριότητες του Συλλόγου αλλά και άλλες όπως το ELSA και το ΜΒΕ. Παραμυθένια κατάσταση...

Κάθε παραμύθι όμως έχει και το δικό του δράκο. Έτσι και στην περίπτωση μας εξαρχής ορισμένοι αντιμετώπισαν την πρωτοβουλία μας αρνητικά. Είναι γεγονός πως πολλοί διαδίδουν φήμες πως φιλοδοξούμε να γίνουμε "παράταξη" (!), πως είμαστε ουρά των ΕΑΑΚ ή της ΑΡΕΝ (γιατί 3 από τα 22 μέλη δραστηριοποιούμαστε σε αυτά τα σχήματα) και άλλα τέτοια ωραία.

Προσφάτως λοιπόν δεχθήκαμε και την πρώτη ανοιχτή επίθεση, η οποία εκτός από ανοιχτή ήταν προβοκατόρικη και ως τέτοια, ανήθικη. Πιο συγκεκριμένα,
για τις ανάγκες της ενημέρωσης για το πάρτυ της προηγούμενης βδομάδας ετοιμάσαμε ένα πανό το οποίο και κρεμάσαμε στον τρίτο όροφο, στο τζάμι της εισόδου του χώρου με τις αίθουσες. Πίσω από το πανό είχαμε τη φαεινή ιδεά να βάλουμε ένα χαρτί που να παραπέμπει τον περαστικό να διαβάσει την μπροστινή μεριά. Μετά από την αχρήστευση του χαρτιού που είχαμε μαζί μας βρήκαμε πεταμένη μια αφίσα της ΠΑΣΠ (μια από εκείνες τις καλόγουστες με ένα χέρι που θυμίζει λίγο ...σπιναλόγγα), γράψαμε από πίσω το πολύ-τσαχιπινιάρικο "διάβασέ με-διάβασέ με" και το βάλαμε πίσω από το πανό.

Μέσα στην επόμενη βδομάδα, κατηγορήθηκα προσωπικά για την ...κλοπή της αφίσας από τους φίλους μου τους πασπίτες, με αποτέλεσμα στο ΔΣ της επόμενης ημέρας να παρίσταμαι για να ζητήσω και το λόγο για την κατηγορία αυτή και να εξηγήσω την κατάσταση (σαφώς και για να εκπροσωπήσω τη συλλογικότητα στην οποία ανήκω). Επειδή όμως έπρεπε να φύγω (πήρα την απόφαση να παρακολουθήσω το φανταστικό μάθημα της βιομηχανικής ιδιοκτησίας), και ενώ περιμέναμε τους εκπροσώπους της ΠΑΣΠ που άργησαν, ξεκόλλησα την αφίσα από το τζάμι και τους την επέστρεψα (ολόκληρη) ακουμπώντας την πάνω στο πρασινοπό τραπεζάκι και με την εξής αφιέρωση: "με αγάπη, από το nomikithess".

Έκπληκτος λοιπόν την επόμενη μέρα ενημερώθηκα πως αναρτήθηκε στη φεισμπουκική σελίδα του nomikithess αλλά και σε προφίλ πιστών πασπιτών φωτογραφία της αφίσας με την αφιέρωση, σκισμένης, συνοδευόμενη από ένα σχόλιο του τύπου: το "ανεξάρτητο" nomikithess μας έσκισε την αφίσα. Επικαλούμαι προσωπικά την παρουσία όλων των μελών του ΔΣ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΜΑΣ) οι οποίοι παραδέχονται ανεξάρτητα με τον χώρο που ανήκουν και τις πολιτικές μας διαφωνίες, πως η αφίσα κατατέθηκε σε κανονική κατάσταση, και πως τσαλακώθηκε μπροστά τους από τους δύο παλικαράδες της ΠΑΣΠ όταν αυτοί αποφάσισαν να καταφθάσουν στο ΔΣ.

Διερωτώμαι λοιπόν: Πραγματικά για ποιον λόγο η ΠΑΣΠ να οργανώσει μια τέτοια προβοκατόρικη κίνηση απέναντι στο nomikithess;

Γιατί ρε παιδί μου ενώ εγώ ήμουν στην πορεία για τα νέα μέτρα, στα πρόθυρα πνευμονίας, οι "αριστεροί" όπως αυτοαποκαλούνται με καμάρι πασπίτες ήταν στο φεισμπουκ και ανέβαζαν φωτογραφίες από την αφίσα που έσκισαν;

Οι ερωτήσεις είναι σαφέστατα ρητορικές. Φυσικά και έχει λόγο να επιτεθεί η ΠΑΣΠ στο σάιτ. Γιατί της χαλάει τη δουλειά.

Όταν αυτή πληροφορεί και μοιράζει προγράμματα με αντάλλαγμα την ψήφο στις συνελεύσεις και στις εκλογές, το nomikithess το κάνει ανυστερόβουλα.
Γιατί όταν αυτή κάνει κωλοτούμπες, καλεί σε απεργοσπαστικές διαδικασίες και καταπατεί με τις επιλογές της όλες τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες της στα ΔΣ, υπάρχει το nomikithess που βγάζει τα πρακτικά στη δημοσιότητα.
Γιατί όταν γίνεται συνέλευση που αυτή θέλει να τη σαμποτάρει καλώντας τον κόσμο της να μήν κατέβει (!), το nomikithess ενημερώνει για τις διαδικασίες αυτές του συλλόγου.
Γιατί όταν θέλει η μόνη διασκέδαση των φοιτητών να είναι στις μαγαζάρες της όπως το κοράλ και το ηλιοτρόπιο, το nomikithess τους προτείνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και προβολές ταινιών. Γιατί όταν θέλει τον φοιτητή αδαή-ιδιώτη, το nomikithess προβάλει τις νομικές, πολιτιτικές και κοινωνικές δράσεις του Συλλόγου μας. Γι' αυτό.

Ήδη όμως το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις απ' αυτές που του αξίζουν. Ένας πασπίτης μάλιστα, το όνομά του δεν το λέμε, αλλά τον λένε Μανωλιό, επικοινωνεί προσωπικά με μέλη του σάιτ, απειλώντας πως θα χρησιμοποιήσει την επιρροή του ίδιου και της ΠΑΣΠ για να υπονομεύσει το nomikithess και εκβιάζοντας πως πρέπει να απολογηθούμε και να αυτοκαταδικαστούμε για να κατεβάσει απ το φεισμπουκ τα "ντοκουμέντα" του. Νομίζει ο φίλος μας πως μπορεί να υπερβεί τις σχέσεις που μας εμπιστοσύνης, αλληλοσεβασμού και πλέον αγάπης (με μια δόση ρομαντικής υπερβολής) που μας συνδέουν. Ας μάθει λοιπόν πως όλα τα μέλη του σάιτ είναι πιστά σε αυτό και στους σκοπούς του και πως αν θέλει να πει κάτι, να επικοινωνήσει με την ομάδα μας στο φεισμπουκ ή με το κοινό μας email. Πιστεύουμε στην αμεροληψία και την ανεξαρτησία και το αποδεικνύουμε έμπρακτα εδώ και καιρό. Δημοσιεύουμε όλα τα νέα που έρχονται στα αυτιά μας, όλα τα άρθρα που μας στέλνετε και όλες τις ανακοινώσεις των σχημάτων και των παρατάξεων (βλέπε δίπλα καλή ώρα).

Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, πιστοί στις αξίες μας, δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε καμία απόπειρα εκβιασμού και ελέγχου από κανέναν.

Είμαστε ανεξάρτητοι και όχι υποτελείς. Και σε αυτό το πλαίσιο οφείλω να ευχαριστήσω τα υπόλοιπα μέλη για τη συνεχή στήριξή τους καθώς η επίθεση ήταν και προσωπική.


ΥΓ:Βρείτε εσείς τις αναλογίες και τις ομοιότητες ανάμεσα σε αυτό που διηγούμαι παραπάνω και στις προσπάθειες της κυβέρνησής τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να φιμώσουν ενημερωτικές πρωτοβουλίες (όπως η άμεση δίωξη Βαξεβάνη και το κόψιμο της εκπομπής του Αρβανίτη). Τέτοια παραδείγματα έχουν, σε τέτοιες πρακτικές αναλώνονται, έχοντας απωλέσει εδώ και καιρό κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.

9 σχόλια:

Anonymous είπε...

Καρκίνο στα κόκαλα της μάνας σου πουτανόσπερμα

Δημήτρης Μανωλίδης είπε...

καρφώνεστε παλικάρια...

Anonymous είπε...

master sthn laspologia.....EUGE !!!

Anonymous είπε...

μ αρεσει το επιπεδο σου ανωνυμε 1!!
Κωνσταντινα Κ

Anonymous είπε...

Ανώνυμος9 Νοεμβρίου 2012 2:17 π.μ.

Καρκίνο στα κόκαλα της μάνας σου πουτανόσπερμα

αυτό θα πει τεκμηριωμένη απάντηση!

Αναστασία

Anonymous είπε...

αυτο θα πει ατομο που διεπεται απο δημοκρατικες ιδεες και εχει ορεξη να γνωρισει και διαφορετικες αποψεις μεσω του διαλογου. και οχι προς θεου δεν καρφωνεται με σχολια του τυπου "καρκινο στα κοκκαλα της μανας σου πουτανοσπερμα". Ας χειροκροτησουμε τον ανωνυμο 1!!!!!!!!!
Κωνσταντινα Κ

Anonymous είπε...

PAOK

Anonymous είπε...

Ανωνυμε 1 αντε ρε γαμησου γαμω το πασοκ σου (γιατι για πασπιτη σε κοβω οπως βριζεις)...

Anonymous είπε...

PAOK