Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

H πρυτάνεια του ΑΠΘ για την επέμβαση της αστυνομίας

Με δύο ανακοινώσεις απάντησε σήμερα η πρυτανεία του ΑΠΘ.
Στη πρώτη αφού επισημαίνει πως “Η 17η Νοεμβρίου 2012 θα μείνει στην ιστορία του ΑΠΘ σαν μια μελανή κηλίδα” έπειτα κάνει λόγο για παρεμπόδιση του έργου της λόγω της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης. ”Φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι Πρυτανικές Αρχές και η Σύγκλητος του ιδρύματος εμποδίστηκαν να ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους και να αποτρέψουν, όπως κάθε χρόνο, τις ακρότητες, τα επεισόδια και την εισβολή της αστυνομίας”.

Στη δεύτερη τονίζεται οτι “η εισβολή των ΜΑΤ είχε ως αποτέλεσμα να κτυπηθούν και να συλληφθούν και φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια και οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να προστατέψουν το πανεπιστήμιο από αυτά” και εκφράζεται η πλήρης συμπαράσταση στους άδικα συλληφθέντες: “Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ καταγγέλλουν το γεγονός και δηλώνουν ότι θα συμπαρασταθούν στα αθώα θύματα, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με κάθε τρόπο”.

πηγή: aristoteleianea.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: