Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Η ολοκληρωμένη πρόταση της διοίκησης του ΑΠΘ στους εργαζόμενους στις εργολαβίες.

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας κοινοποιούμε την ολοκληρωμένη πρόταση 4 σημείων για τη θεσμική και οικονομική αντιμετώπιση των αιτημάτων των εργαζομένων στις εργολαβίες, όπως παρουσιάστηκε στην Γενική Συνέλευσή τους, στις 29/10/2012, από τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Ι. Δ. Παντή.
  1. Οι Πρυτανικές Αρχές, όπως άλλωστε και η Σύγκλητος του ΑΠΘ, υποστηρίζουν το θεσμικό αίτημα των εργολαβικών υπαλλήλων για την απόκτηση απευθείας εργασιακής σχέσης με το ΑΠΘ.
  2. Διασφαλίζεται η ανανέωση των συμβάσεων στις εργολαβίες φύλαξης, συντήρησης και καθαριότητας.
  3. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν το σύνολο των χρημάτων που αντιστοιχεί στα δεδουλευμένα της περιόδου Αυγούστου-Σεπτεμβρίου. Με τη λήξη της απεργίας και της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ, θα δοθούν αμέσως τα δεδουλευμένα του Αυγούστου και εντός 15 ημερών τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση που δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα χρήματα θα δοθούν κατά προτεραιότητα για την κάλυψη του κόστους των εργολαβικών υπηρεσιών.
  4. Οι νέες συμβάσεις εργασίας που θα υπογραφούν θα γίνουν σύμφωνα με την εθνική συλλογική σύμβαση, όπως ο νόμος ορίζει.Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τους εργαζομένους στις εργολαβίες, οι οποίοι υιοθέτησαν μαξιμαλιστικές και μη ρεαλιστικές διεκδικήσεις.
Οι Πρυτανικές Αρχές,
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

 
 Πηγή:http://auth.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την απαραδεκτη δήλωση που δημοσιευθηκε σημερα απο αντιπρύτανη θα ήταν καλό να αναρτήσετε στην οποία λασπολογούνται οι εργαζόμενοι σαν σκουπίδια...μπράβο εργολαβικό ΑΠΘ κάνεις το θαύμα σου και πάλι