Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση των εργολαβικών υπαλλήλων στην αντιπρύτανη

"Αγαπητή κ. Αντιπρύτανη,
Η σημερινή μας απάντηση εμπεριέχει προτάσεις οι οποίες θα τεκμηριώνουν αυτά που θέλουμε να πούμε όπως επίσης και πάνσοφες ελληνικές παροιμίες οι οποίες από μόνες τους είναι πολυδιάστατες και παρά πολύ αποτελεσματικές..
Ξεκινώντας λοιπόν και απαντώντας με την πρόταση ότι το ΑΠΘ χρησιμοποιήθηκε ως χωματερή ανικάνων:

α) Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και
β) Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Φανταζόμαστε ότι μπορείτε να καταλάβετε το βαθύτερο νόημα των δύο αυτών παροιμιών, καθώς επίσης και πλείστων άλλων οι οποίες μπορούν πάρα πολύ όμορφα να περιγράψουν αυτό που θέλουμε να πούμε. Οσον αφορά ότι 200 εργολαβικοί χρησιμοποιούνται ως διοικητικοί και από αυτούς μόνο 20 είναι πτυχιούχοι, η απάντησή μας είναι απλή και σαφής.

Μπορείτε να ρωτήσετε τους Προέδρους των Τμημάτων, Κοσμήτορες και γραμματείς για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι είναι σωστοί και αποτελεσματικοί υπάλληλοι, όπως άλλωστε το δήλωσαν δημοσίως.

Δεν υπάρχει
μέχρι στιγμής καμία γραμματεία ή κοσμητεία η οποία να έχει παραπονεθεί και να έχει εκδιώξει οποιονδήποτε εργολαβικό υπάλληλο επειδή δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Εξ’ άλλου εάν κάποιος σε μία τέτοια θέση είναι αναποτελεσματικός αντικαθίσταται.

Οι εργολαβικοί υπάλληλοι κ. Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα υψηλό αίσθημα ευθύνης οπουδήποτε και αν έχουν τοποθετηθεί. Εάν λοιπόν ζητηθεί να αξιολογηθούν οι εργολαβικοί υπάλληλοι να είστε απολύτως βεβαία ότι θα βαθμολογούνταν με άριστα δέκα από τους προϊσταμένους τους.

Οσον δε, αφορά τέλος τις θεωρίες περί πίσω πόρτας και μονιμοποίησης σας γνωστοποιούμε αν δεν το ξέρετε ότι μία τέτοια ρύθμιση θα εξοικονομηθεί για το ελληνικό δημόσιο το ποσό των 5.500.000 ΕΥΡΩ. Πριν λοιπόν αναφέρετε οτιδήποτε για την μονιμοποίηση των εργολαβικών υπαλλήλων καλό είναι να γνωρίζετε ότι εργολαβικοί υπάλληλοι ενδιαφέρονται και ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση την δική τους, του Πανεπιστημίου και της χώρας.

Θα ήτανε πολύ χρήσιμο όλοι ν’ ακολουθούν το παράδειγμα των εργολαβικών όσον αφορά την ευαισθησία τους στα οικονομικά ζητήματα. Ο κατά τ’ άλλα αριστερών πεποιθήσεων πρύτανης υιοθετεί πλήρως την μνημονιακή πολιτική πριν καλά-καλά ψηφιστεί ζήτησε λοιπόν από την εργολαβική εταιρεία παράταση έξι μηνών με εκτροποποιημένες συμβάσεις, πλήρως ευθυγραμμισμένες με το μνημόνιο. Αυτό σημαίνει πάνω από 40% μείωση των μισθών μας.

Αποδεικνύεται λοιπόν η συμπαράσταση και κατανόηση προς τους εργολαβικούς υπαλλήλους την οποία δήλωναν αρχικά οι πρυτανικές αρχές ή μήπως πρόκειται για ωμό εκβιασμό, δεδομένου ότι οι συμβάσεις των εργολαβικών υπαλλήλων λήγουν στις 15-11-2012;

Κυρία Αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού είναι ψευδές ότι μεταφέρονται από την πόλη στο Campus σκουπίδια από απεργούς, οι εργολαβικοί υπάλληλοι περιφρουρούν την απεργία τους και δεν επιτρέπουν κανέναν να δημιουργήσει τέτοια έκτροπα εις βάρος τους. Οπως άλλωστε δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου μας κ. Σιδέρης Κωνσταντινίδης αυτά είναι θεότρελα πράγματα και τα λένε προβοκάτορες.

Επιτροπή Εργολαβικών Υπαλλήλων Α.Π.Θ."
Διβάστε τη συνέντευξη της Αντιπρύτανη εδώ.
πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: