Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Δημοσιοϋπαλληλικό Δίκαιο- Δίκαιο Παιδείας

1. Πότε διδάσκεται;
για το χειμερινό εξάμηνο θα γίνεται στην Αίθουσα 6 (1ο όροφος Νομική Σχολή;) την Τετάρτη 8-10 πμ. Έναρξη μαθήματος 9/10/2013.

2. Ύλη μαθήματος
Στο μάθημα Δημοσιοϋπαλληλικό Δίκαιο-Δίκαιο της Παιδείας η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνεται στα εξής εγχειρίδια:

Από τα διανεμόμενα βιβλία στο Δημοσιοϋπαλληλικό Δίκαιο:

1. Στο βιβλίο του Α. Τάχου «Δημοσιοϋπαλληλικό Δίκαιο» (έκδοση τέταρτη 1996) η εξεταστέα ύλη καλύπτει ολόκληρο το βιβλίο εκτός από την παρ. 2 του κεφαλαίου Δ' (σελ. 151-164 ) που αφαιρείται.

2. Στο βιβλίο των Ε.Σπηλιωτόπουλου-Χ.Χρυσανθάκη «Βασικοί θεσμοί Δημοσιοϋπαλληλικού Δικαίου» (2007) η εξεταστέα ύλη καλύπτει ολόκληρο το βιβλίο.
Στο Δίκαιο της Παιδείας στην εξεταστέα ύλη περιλαμβάνεται το συνταγματικό πλαίσιο της εκπαίδευσης (άρθρο 16 του Συντάγματος) και επειδή δεν διανέμεται πλέον βιβλίο οι φοιτητές μπορούν να συμβουλευθούν οποιοδήποτε εγχειρίδιο ή μονογραφία ή επιστημονικό άρθρο (ή άρθρα) που αναφέρονται στην ύλη αυτή. Μεταξύ των βιβλίων που περιέχουν τη σχετική ύλη αναφέρεται ενδεικτικά το βιβλίο των Β. Σκουρή-Ε. Κουτούπα-Ρεγκάκου, Δίκαιο της Παιδείας ( Δ' έκδοση 2009) (σελ. 2-66).

3. Πότε εξετάζεται;

Τρίτη 28-1-2014
5 μ.μ. - 8 μ.μ. Αμφ. Δ. Ευρυγένης

Δεν υπάρχουν σχόλια: