Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Προκαταρκτική για τις καταγγελίες Τσαραμπουλίδη για το ΑΠΘ


Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, με βάση

Προκαταρκτική για τις καταγγελίες Τσαραμπουλίδη για το ΑΠΘτις καταγγελίες που διατύπωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, για υποκινούμενες καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων του Αριστοτελείου πανεπιστημίου από τον πρύτανη του ιδρύματος, Γιάννη Μυλόπουλο.
Στη συνέντευξη τύπου, που διοργανώθηκε από κοινού με μέλη του σωματείου των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, έγιναν καταγγελίες εις βάρος των πρυτανικών αρχών για επιμισθίες συγκεκριμένων υπαλλήλων, αλλά και κατά του πρύτανη συγκεκριμένα, ότι παρότρυνε τις καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στο υπουργείο Παιδείας για επιπλέον χρηματοδότηση, με την οποία θα κάλυπτε σπατάλες της προηγούμενης περιόδου.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα όπως πρόκληση για τέλεση αδικήματος, ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη κοινής ειρήνης ή παράβαση καθήκοντος από τον πρύτανη. Στο πλαίσιο αυτό καλεί σε καταθέσεις, στον πταισματοδίκη που θα αναλάβει υπόθεση, τον πρόεδρο του ΕΚΘ, τον πρόεδρο του σωματείου των Εργολαβικών υπαλλήλων, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, και εργαζόμενους στις εργολαβίες.

πηγή: www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: