Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Αστυνομία ξανά στο άσυλο

Πριν μισή ώρα έγινε μεθοδευμένη επέμβαση αστυνομίας στην πρυτανεία του Α.Π.Θ. και έγιναν 11 προσαγωγές. Σημειώνεται πως η κρατική καταστολή πρώτη φορά εισβάλλει και σπάει κατάληψη εντός πανεπιστημιακής κοινότητας, πόσο μάλλον με εντολή πρυτάνεων και καθηγητών.

Ενημέρωση: Στους 11 συλληφθέντες αποδόθηκε κατηγορία για για διαταραξη οικιακής ειρήνης. Στα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν απεργοί/απολυμένοι εργαζόμενοι καθώς και αλληλέγγυοι φοιτητές. 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω,αλλά δεν υφίσταται άσυλο πλέον. Έχει καταργηθεί..

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε την παραπληροφόρηση!Δεν υπάρχει άσυλο!Τουλάχιστον ενημερώνετε αντικειμενικά.Και νομική είστε επιτέλους,τι παράνομο έγινε?

Αγγελίνα είπε...

Το άσυλο ανήκει σε όλο το πανεπιστήμιο κι αν εσύ δεν θες να υπερασπιστείς την ελευθερία να κάνεις εκδηλώσεις με ελεύθερο περιεχόμενο,να παρέχεις οικονομική ενίσχυση σε διάφορες ομάδες, φοιτητικούς συλλόγους,δράσεις,αν δεν θελεις να υπάρχει θεατρική, κινηματογραφική, συντακτική ή κάποια άλλη ομάδα του πανεπιστημίου λειτουργεί σήμερα και επίσης αν επιθυμείς να κλείσουν τα στέκια των συλλόγων όπου οι φοιτητές "ζουν" στην ουσία το πανεπιστήμιο τότε ναι,εσύ έχεις καταργήσει το άσυλο.και μαζί με αυτό την αξία σου ως συλλογικό ον και άνθρωπος.με βαθύτατη απέχθεια, Αγγελίνα

Αγγελίνα είπε...

Και για να θυμηθώ, την τελευταία φορά που έσπασε κατάληψη είχαμε δικτατορία. χμμμ και τότε κάτι επικίνδυνοι ανώνυμοι λέγανε να μπαίνουν οι μπάτσοι στις σχολές.χμμ

Ανώνυμος είπε...

φίλε συγγνώμη εγώ που θα στο χαλάσω αλλά όσο υπάρχει δημοκρατία έστω και υπό αυτήν την μορφή που υφίσταται σήμερα με την πιο κυνική αστική μορφή της, θα υπάρχει και άσυλο. το άσυλο δεν μπορεί να το καταργήσει με νόμους καμία κυβέρνηση για τα δικά της συμφέροντα. το άσυλο είναι δημοκρατικό κεκτημένο και θα συνεχίσουμε να το υπερασπιζόμαστε με όσα μέσα έχουμε. αυτό βέβαια είναι μεγάλη συζήτηση ενόψει της οργανωμένης πολιτικής βίας που εξαπολύεται μέσα στο πανεπιστήμιο από τα τσιράκια της αντιλαικής κυβέρνησης.
είναι πρώτη φορά που τόσο απροκάλυπτα χωρίς κανένα απολύτως ίχνος σεβασμού του δημόσιου πανεπιστημίου και όσων αυτό εκπροσωπεί οι μπάτσοι εισβάλλουν στον πανεπιστημιακό χώρο και σπάνε με τα όπλα τους την νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων του απθ. και φυσικά την ευθύνη μεταξύ άλλων φέρει και ο πρύτανης που τόσο υποκριτικά έβγαλε ανακοίνωση να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες ενώ αυτός κάλεσε τα ματ μέσα στο πανεπιστήμιο. μυλόπουλε οι φοιτητές κουράστηκαν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους τις ανούσιες ανακοινώσεις σου και τις επιθετικές σου πρακτικές. το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να παραιτηθείς πριν ξεφτιλίσεις και επισήμως τον θεσμό που αντιπροσωπεύεις. θα σηκωθεί θύελλα και είσαι ο πρώτος που θα γκρεμίσει.
αλληλεγγύη στους απεργούς εργολαβικούς υπαλλήλους και στον αγώνα τους που ελπίζουμε να δικαιωθεί..
υγ: το άσυλο δεν πεθαίνει ποτέ

invain είπε...

Γιατί τόση μανία και απέχθεια; Το άσυλο έχει όντως καταργηθεί νομοτυπικά. Η ελευθερία δράσης κι έκφρασης είναι ένα μείζον ζήτημα που προκύπτει, ωστόσο, ο ανώνυμος δεν έθιξε το τελευταίο. Είναι άδικο να καταλογίζεις σε κάποιον που δε γνωρίζεις αδιαφορία ή, πολύ περισσότερο, επιβουλή της δημοκρατίας. Είμαστε όλοι φοιτητές και λίγο-πολύ βιώνουμε τις ίδιες καταστάσεις κι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, αλλα δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε υγιή διάλογο. Καταφεύγουμε στην επιθετικότητα και καταλήγουμε να αποστρεφόμαστε ο ένας τον άλλον. Ας συζητήσουμε ως συνάνθρωποι και όχι υπο το πρίσμα της ιδεολογίας που ασπαζόμαστε. Γιατί πολλές φορές αυτό το πρίσμα δημιουργεί εμμονές. Κι αυτό ισχύει για ΟΛΕΣ τις παρατάξεις. Μιλάω ως ανένταχτη. Κι ο λόγος που είμαι ανένταχτη είναι ακριβώς ο παραπάνω. Μην κάνετε το ίδιο λάθος που κάνουν όλα τα κόμματα. Ο πλουραλισμός δεν πρέπει να τρέφει μίση αλλά να προωθεί τον εποικοδομητικό διάλογο.