Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, του Μανόλη Παπαδόπουλου


Το παρακάτω κείμενο δεν προσπαθεί να υπονομεύσει τη λειτουργία του site nomikithess αλλά προσπαθεί να τονίσει ότι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που είχε ως μέσο του τα λεγόμενα παπαγαλάκια του στα μέσα ενημέρωσης απέτυχε.Για να θεωρείται ένα site αντικειμενικό και αχρωμάτιστο πρέπει να αποτελείται από άτομα ανένταχτα και αχρωμάτιστα ή έστω αυτά να μην χρησιμοποιούν το site για προσωπικά και παραταξιακά οφέλη…

Μετά το γνωστό περιστατικό με τη σκισμένη αφίσα με την ιδιαίτερη αφιέρωση, που τελικά αποδείχθηκε ενέργεια κάποιου που επέλεξε να φορέσει το προσωπείο του site ,ακούστηκαν πολλά..Η αφίσα βρέθηκε κανονικά στο τραπεζάκι της ΠΑΣΠ έπειτα από ειρωνική προειδοποιήση του εν λόγω ατόμου…Μέλη της ΠΑΣΠ πέταξαν στον κάδο την αφίσα..Την επόμενη μέρα το εν λόγω άτομο, απευθυνόμενο σε στέλεχος της ΠΑΣΠ του τόνισε ότι έχει γράψει και μία ιδιαίτερη αφιέρωση και να πάμε να την δούμε..Μέλη της ΠΑΣΠ πήγαν και είδαν την αφίσα σκισμένη στο μέρος που την άφησαν με αφιέρωση ’’με αγάπη από το nomikithess.gr.’’

Aξίζει να αναφερθεί όπως τονίζει το ιδρυτικό μέλος του σαιτ ότι ’’3 από τα 22 μέλη δραστηριοποιούμαστε στα σχήματα της Αρ.Εν. και της Εαακ’’.
Έπειτα από συνομιλίες μου με ανένταχτα και ανεξάρτητα ιδρυτικά μέλη του site σε καλό επίπεδο,που με διαβεβαίωσαν ότι δεν γνώριζαν το γεγονός η ΠΑΣΠ δέχτηκε να κατεβάσει τη φωτογραφία με την προϋπόθεση το site να βγάλει ανακοίνωση καταδίκης του γεγονότος και τέτοιων πρακτικών και να συνεχίσει την απρόσκοπτη ενημέρωση των συμφοιτητών μας, μέσα στα όρια της αντικειμενικότητας!
Ωστόσο στην ανακοίνωση διαφωνήσαμε με το εν λόγω απόσπασμα και ζητήσαμε να αφαιρεθεί γιατί ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα αφού δεν υπάρχει εμπάθεια προς το site αλλά ως προς την ενέργεια που αναφέρθηκε παραπάνω .
’’ Mας προβληματίζει και μας ανησυχεί που η συγκεκριμένη παράταξη αμφισβητεί ανοιχτά (αλλά και άλλες φορές απροκάλυπτα) και με μια αδικαιολόγητη εμπάθεια την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητα του site μας’’.
Και απλά θα θελα να ρωτήσω από που προκύπτει ότι υπάρχει αδικαιολόγητη εμπάθεια και αμφισβήτηση που γίνεται απροκάλυπτα ?
Παρακάτω σας παραθέτω ένα απόσπασμα από άρθρο στο site,το οποίο αναφέρεται σε μένα και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και όσοι με ξέρουν καλά,μόλις το διαβάσουν θα καταλάβουν ..’’ Ήδη όμως το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις απ' αυτές που του αξίζουν. Ένας πασπίτης μάλιστα, το όνομά του δεν το λέμε, αλλά τον λένε Μανωλιό, επικοινωνεί προσωπικά με μέλη του σάιτ, απειλώντας πως θα χρησιμοποιήσει την επιρροή του ίδιου και της ΠΑΣΠ για να υπονομεύσει το nomikithess και εκβιάζοντας πως πρέπει να απολογηθούμε και να αυτοκαταδικαστούμε για να κατεβάσει απ το φεισμπουκ τα "ντοκουμέντα" του. Νομίζει ο φίλος μας πως μπορεί να υπερβεί τις σχέσεις που μας εμπιστοσύνης, αλληλοσεβασμού και πλέον αγάπης (με μια δόση ρομαντικής υπερβολής) που μας συνδέουν.’’

Παρουσιάζομαι σαν ένα άτομο που εκβιάζει και που προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το ανεξάρτητο site ως μέσο επιβολής των προτάσεων της παράταξης του.Ναι,ανήκω σε παράταξη και συγκεκριμένα στην ΠΑΣΠ. Ωστόσο πάνω απ΄όλα είμαι άνθρωπος και εκ φύσεως έχω τη δυνατότητα να συζητάω με άλλα άτομα.Έτσι,το ότι έκανα διάλογο με άτομα που αποτελούν μέλη του site,που εκτιμώ, παρερμηνεύθηκε εσκεμμένα σε άλλο άρθρο..Αν κάποιος θεωρεί ότι ο διάλογος είναι εκβιασμός ας το πει…Καλώ οποιοδήποτε μέλος του σάιτ θεωρεί ότι εκβιάστηκε να το πει δήμοσια….Προσωπικές επιθέσεις κατά ατόμων ονομαστικά και μη ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα θεωρώ ότι είναι ξεδιάντροπες!

Όσο κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν το σαθρό πολιτικό σύστημα και το διεφθαρμένο σύστημα ενημέρωσης θα με βρουν και μένα απέναντι τους.Η δημιουργία του site ξεκίνησε από την υγιή προσπάθεια πολλών ατόμων που είχαν όρεξη να προσφέρουν και γι αυτό από την πρώτη στιγμή είχα δώσει συγχαρητήρια στα άτομα που γνώριζα ότι ασχολούνται με το site…
Η αναφορά προς το πρόσωπο μου είναι εντελώς άστοχη και άκυρη και γι αυτό έγραψα το συγκεκριμένο κείμενο..Ο καθένας που με ξέρει καλά,μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του και θα συνεχίσω να στηρίζω το site nomikithess,όσο θα υπάρχουν μέσα σ αυτό ανένταχτες φωνές γεμάτες όρεξη να προσφέρουν…Η εμμονή ορισμένων προσώπων προς εμένα δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του site και γι αυτό είναι καταδικαστέα…Θα παρακαλούσα το θέμα να θεωρεί λήξαν και να μην προσπαθούν κάποιοι να κάνουν συνδικαλισμό με προσωπικές εμμονές και χρησιμοποιώντας το site!Ευχαριστώ εκ των προτέρων τα άτομα από το site για την ανάρτηση του άρθρου μου!

13 σχόλια:

Δημήτρης Μανωλίδης είπε...

επειδή εγώ ούτε σχολιάζω ανώνυμα, ούτε βρίζω:
πρέπει να έχεις πολύ χιούμορ ρε μανώλη

"Όσο κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν το σαθρό πολιτικό σύστημα και το διεφθαρμένο σύστημα ενημέρωσης θα με βρουν και μένα απέναντι τους." Κατάλαβέ το, εσύ είσαι μέρος αυτού του συστήματος και αυτό φαίνεται και από τις τακτικές που επέδειξες τη βδομάδα αυτή.

"Η δημιουργία του site ξεκίνησε από την υγιή προσπάθεια πολλών ατόμων που είχαν όρεξη να προσφέρουν και γι αυτό από την πρώτη στιγμή είχα δώσει συγχαρητήρια στα άτομα που γνώριζα ότι ασχολούνται με το site…"
Έδινες συγχαρητήρια και μετά μας ρωτούσες πως θα γίνει να βάλουμε τα πρακτικά του ΔΣ χωρίς να "φανείτε απεργοσπάστες", για να σου φρεσκάρω τη μνήμη...

Σας έχουν/έχουμε πάρει χαμπάααρι
κι επειδή τα απαντητικά άρθρα που σέβονται τον εαυτό τους βάζουν παραπομπή και στο άρθρο στο οποίο απαντάνε http://nomikithessapopsi.blogspot.gr/2012/11/nomikithess.html

Anonymous είπε...

"Για να θεωρείται ένα site αντικειμενικό και αχρωμάτιστο πρέπει να αποτελείται από άτομα ανένταχτα και αχρωμάτιστα ή έστω αυτά να μην χρησιμοποιούν το site για προσωπικά και παραταξιακά οφέλη…"

Γεια σου Μανόλη, εγώ δεν είμαι στην ομάδα που διαχειρίζεται το σάιτ, είμαι η Αναστασία κ' είμαι καλά! :-)
Επάνω στο χωρίο που πόσταρα παραπάνω έχω να παρατηρήσω το εξής: μην μπερδεύεις τις δυο (καλά, μπορεί να είναι κ περισσότερες, αλλά τώρα ας μιλήσουμε για αυτές τις δυο συγκεκριμένα) λειτουργίες του σάιτ, 1) ενημέρωση, 2) αρθρογραφία. Ο τομέας της ενημέρωσης πιστεύω είναι αντικειμενικός, με την έννοια ότι ανεβαίνουν όλες οι ανακοινώσεις που σχετίζονται με θέματα της σχολής, καθώς επίσης και με θέματα πολιτισμού (πχ θέατρο-κινηματογράφος-μουσική). Ενημέρωση μπορεί να θεωρηθεί επίσης κ το ότι οι παρατάξεις μπορούν να στείλουν τα πλαίσιά τους ή τις ανακοινώσεις τους ή δεν ξέρω τι άλλο στο σάιτ και, όπως ξέρεις κ εσύ φαντάζομαι, δεν αρνείται κανείς να τα ανεβάσει (έχει ήδη ανεβεί ένα πλαίσιο της ΠΑΣΠ κ νομίζω κ ένα της ΔΑΠ απ' την τελευταία συνέλευση). Επίσης, δεν βλέπω ποιος χρησιμοποιεί το σάιτ για προσωπικά κ παραταξιακά οφέλη, τουλάχιστον ως προς τον τομέα της ενημέρωσης. Όσον αφορά τον τομέα της αρθρογραφίας: είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ένα άρθρο να είναι αντικειμενικό κ αχρωμάτιστο (και δεν είναι απαραίτητα καλό ένα άρθρο να' ναι αχρωμάτιστο... Άλλωστε, είναι άρθρο, δεν είναι ανακοίνωση είδησης), γιατί δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να' ναι αχρωμάτιστος, συνεπώς το κάθε άρθρο φέρει "το χρώμα" του συντάκτη του. Σε αυτό το σάιτ έχουν ανεβεί άρθρα ατόμων που μπορεί να πρόσκεινται σε μια τάδε ιδεολογία αλλά είναι ανένταχτα (και αυτό το λέω με μεγάλη σιγουριά γιατί γνωρίζω προσωπικά μερικά απ' αυτά τα άτομα που έχουν ανεβάσει άρθρα τους) και μερικοί απ αυτούς, μάλιστα, τώρα ξεκίνησαν να ψάχνονται πολιτικά. Επιπλέον, δεν έχει νόημα αυτό με την ΑΡ.ΕΝ κ τα ΕΑΑΚ, εννοώ πως το σάιτ κατηγορείται συνεχώς πως μόνο εαακίτες κ αρενίτες γράφουν εδώ κ το χρησιμοποιούν για να προπαγανδίσουν την παράταξή τους γιατί πρώτον, ΜΟΝΟ 3 απ'τα 23-22 (πόσοι είναι δεν ξέρω) άτομα του σάιτ συμμετέχουν σε σχήμα (άρα όλοι οι υπόλοιποι χαρακτηρίζονται ως ανένταχτοι ας πούμε) και επίσης, όπως είδες, μόλις ανέβασες κ εσύ ένα άρθρο εδώ πέρα που δεν είσαι ούτε αρενίτης ούτε εαακίτης αλλά πασπίτης. Άρα, τι μας λέει αυτό; Ότι μπορούν όοολοι ν ανεβάσουν εδώ ένα άρθρο τους, ανεξαρτήτως παράταξης.
Ωστόσο αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία για τα πράγματα, δεν διεκδικώ και την απόλυτη αλήθεια...
Αναστασία

Σκάρτα Ποιήματα είπε...

Ρε μαν, έγραψες λάθος το όνομα σου.. που πας έτσι; :')
Ζήσης Λιόλιος

Σκάρτα Ποιήματα είπε...

Λυπάμαι για την ανακρίβεια, γράφεται και με ''ο''. Αλλά και πάλι που πας με τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις ...''Όσο κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν το σαθρό πολιτικό σύστημα και το διεφθαρμένο σύστημα ενημέρωσης θα με βρουν και μένα απέναντι τους.'' Δεν νιώθεις έστω και λίγη ντροπή; Απλά πάρε ένα από τα πλαίσια σας, η από τα χαρτιά που μοιράζετε στις αίθουσες με τους πρωτοετείς (σε μεγαλύτερα έτη, δεν πάτε, σας έχουν καταλάβει) διάβασε το και κοιτάξου στον καθρέφτη. Λίγο σεβασμό στον εαυτό σου δείξε. Το ξανα λέω , διαλύεται το μεγάλο αφεντικό , διαλύεστε και εσείς.
Ζήσης Λιόλιος (και δεν είμαι ούτε από την κνε, ούτε από τα εαακ ούτε από την αρεν)

Ανδρέας Βαλανίδης είπε...

Τα πάντα διαλύονται στην κοινωνία όμως το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί δυστυχώς. Στην πολιτική υπάρχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Εάν έχετε το πολιτικό θάρρος μιλήστε μια φορά αγνά πολιτικά και συγκεκριμένα αν έχετε κάτι εναντίον της ΠΑΣΠ και οποιουδήποτε άλλου. Πιστοποιητικά φρονημάτων δίνονταν στο παρελθόν. Τον τελευταίο καιρό φαίνεται να επινοήθηκαν πιστοποιητικά αριστεροσύνης / αγωνιστικότητας / 'ορθής' πολιτικής συνείδησης. Θεωρώ κουτό και αυτοκαταστροφικό νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα κοινά να διαπληκτίζονται χωρίς λόγο και ουσία. Προφανώς Ζήση και όσοι κράζουν άκριτα την ΠΑΣΠ θέλετε να βλέπετε σε αυτή το παρακμάζον πολιτικό σκηνικό. Παραβλέπετε όμως πως στην ΠΑΣΠ Νομικής δεν βρίσκονται ο Βενιζέλος, ο Άκης και ο ΓΑΠ αλλά νέοι άνθρωποι με όνειρα, ιδέες και ευαισθησίες όπως και εσείς που καμία σχέση δεν έχουν με τα σημερινά απομεινάρια του παρελθόντος. Κλείνοντας θεωρώ πως η ταπεινότητα είναι σύστοιχο του αγώνα. Δεν μπορείς να αγωνίζεσαι και να μοιράζεις βραβεία. Αυτό το κάνει η ιστορία.

Black Jaguar είπε...

εγω χωρις να θελω να πω πολλα , καθως θεωρω την τοποθετηση εξαιρετικα γλυωδη και υποκριτικη, θελω να μεινω στην στοχευση στα μελη της ΑΡΕΝ. Καταρχας, εχμ τρεις αρενιτες περιπου, εχμ κ κνιτες, εχμ κ εαακιτες. Μονο η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ δεν ηρθατε. Γιατι? ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ, ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ, Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΕ. Γιαυτο δεν εχετε καμια διαθεση συνεισφορας. Οσοι ομως απο μας, και αυτο δεν ειναι δεικτης αριστεροσυνης, αλλα αποκατασταση καποιων ΓΑΜΗΜΕΝΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ, γιατι εδω βγηκαμε ολοι επαναστατες κ αριστεροι ξαφνικα, ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΑΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 08, ΣΤΟ ΦΟΙΤ. ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 11', ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ Κ ΜΠΛΕΧΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ!!!!
Απο την πρωτη στιγμη, ολοι στο σαιτ ξερανε και ποιοι ημασταν και την δραση μας. Γιατι εμεις ειμαστε περιφανοι για αυτην , δεν εχμ παρε δωσε ουτε με μαφιες ουτε με μαγαζατορες κτλ.
Απο την πρωτη στιγμη ημασταν εκει κ προσφεραμε με καθε τροπο, με τον ιδιο ζηλο που ειχαν ολοι. ΕΣΥ ΜανΩΩΩλη ουτε που πατησες να δεις, ουτε ου ενδιαφερθηκες, αλλα ως πασπ το πηρατε φοβικα και αρνητικα, με αποκωρυφωμα τα νταβατζιλικια σ να στελνεις προσωπικα μηνυματα σε παιδακια που δεν εχουν σχεση με το μαφιοζιλικι σ. Ντροπη σ συνδικαλα, πραγματικα αυτο που κανεις να θες να βγεις κ απο πανω ειναι γλυωδες.
Λοιπον, στο ξαναλεω, το σαιτ δεν ειναι δεξαμενη μελων σας, εχετε διαλυθει, ειστε 0, ο νταβας σας κοντευει να μεινει εξω απο την Βουλη, τελειωσαν τα παλια. Παρτε το χαμπαρι και σοβαρευτειτε, παιδια.

Black Jaguar είπε...

αμα εχεις ονειρα δεν κανεις τετοια ρε ανδρεα. Ο σκοπος δεν αγιαζει τα μεσα παντα. Οταν ο πασοκισμος κυριαρχει σε καθε δραση αυτων των "νεων ανθρωπων" με "ονειρα" και ολα αυτα τα πολυ ωραια, τοτε εγω δεν μπορω παρα να πιστεψω οτι αυταπατωνται, αν νομιζουν οτι θα τα πετυχουν στην ΠΑΣΠ.

Ανδρέας Βαλανίδης είπε...

Μήτσο, το λέω για τελευταία φορά γιατί θα καταντήσει ανέκδοτο. Μπορεί όντως να βγάζετε το άχτι σας όταν μιλάτε εναντίον της ΠΑΣΠ αλλά δεν κερδίζεις τίποτα άλλο. Τι εννοείς με τη λέξη πασοκισμός; Να σου θυμίσω από τη μεριά μου πως η ΠΑΣΠ Νομικής στήριξε τους αγώνες ενάντια σε κάθε τραγικό νόμο πλαίσιο επί πράσινων και γαλάζιων κυβερνήσεων. Να σου θυμίσω επίσης πως στον νόμο Διαμαντοπούλου αν η ΠΑΣΠ δεν επέλεγε να στηρίξει το κοινό πλαίσιο θα έβγαινε το πλαίσιο της ΔΑΠ. Είναι γελοίο να κακολογείς μια παράταξη αστήρικτα και αόριστα και να εκμηδενίζεις ό,τι καλό κάνει. Τέλος ο κόσμος Μήτσο αν θελήσει ποτέ να ασχοληθεί με τα κοινά της σχολής (κάτι που αμφιβάλλω όσο συντηρείται αυτό το εχθρικό κλίμα) μπορεί μόνος του να διαμορφώσει άποψη, δεν έχει ανάγκη από πνευματικούς και πολιτικούς καθοδηγητές. Όταν λοιπόν υπερτονίζονται αρνητικές αστήρικτες θέσεις τότε στην ουσία προσπαθείς να χειραγωγήσεις την κοινή γνώμη. Αν εξαρτούσα τα όνειρά μου από τι πιστεύει ο καθένας τότε δεν θα ήταν όνειρα. Όταν τα όνειρα βρίσκουν κάποιο αντίκρυσμα στην πράξη τότε έχεις ένα λόγο να χαμογελάς. Και εγώ έχω Μήτσο.

Anonymous είπε...

"Όσο κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν το σαθρό πολιτικό σύστημα και το διεφθαρμένο σύστημα ενημέρωσης θα με βρουν και μένα απέναντι τους" το πασοκ για αλλη μια φορα θα πατάξει τη διαφθορά και θα φέρει την αλήθεια. στο δρόμο του Βαγγέλη του αδιαφθορου! ΤΟ ΠΑ-ΣΟ-Κ ΕΙ-ΝΑΙ Ε-ΔΩ Ε-ΝΩ-ΜΕ-ΝΟ Δ-Υ-Ν-Α-Τ-Ο παλης ξεκινημα νεοι αγωνες

Anonymous είπε...

Ρε παιδια μη μαλωνετε να πουμε πασοκ ειστε και οι μεν και οι δε αλλα με διαφορετικα χρωματα .

Ανδρέας Βαλανίδης είπε...

'Ντροπαλοί' ανώνυμοι όταν έξω έχει συννεφιά εσείς λέτε ότι είναι νύχτα επειδή δεν βλέπετε το φως. Όσο δεν υπερβαίνετε τις πολιτικές σας προκαταλήψεις και αναπτύσσετε σύνδρομα μιμητισμού της κατάντιας του πολιτικού κατεστημένου αυτό θα εξακολουθεί να υπάρχει γιατί θα έχετε γίνει κομμάτι του.

Anonymous είπε...

Το πολιτικο κατεστημενο εισαι εσυ ΡΕΕΕΕ

Anonymous είπε...

Η ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ!!!!