Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Μπήκε η αστυνομία στο ΑΠΘ

Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Μολότοφ από ομάδα διαδηλωτών και κρότου λάμψης και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ. Έσπασε το άσυλο. Ενώ ορισμένα στοιχεία με κουκούλες έριχναν πέτρες στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ προκαλώντας την αστυνομία, οι φοιτητικοί σύλλογοι συντάχθηκαν προκειμένου να περιφρουρήσουν την κατάληψη των εργολαβικών.

Τουλάχιστον 5 διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν στους χώρους του ΑΠΘ όπως και 2 περιπολικά. 5 επιβεβαιωμένες προσαγωγές. Κυνηγητό στους χώρους του ΑΠΘ.

Σε όλο το ΑΠΘ διασκορπίστηκαν φοιτητές και εργολαβικοί που βρίσκονταν στο κτίριο διοίκησης μετά την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στους χώρους του ΑΠΘ. Διμοιρίες των ΜΑΤ πανηγυρίζουν βγαίνοντας από το ΑΠΘ για τις συλλήψεις που έχει πραγματοποιήσει η κάθε διμοιρία. Παραμένουν διμοιρίες στους χώρους του ΑΠΘ.

'Eχουν εγκλωβιστεί οι φοιτητές  έξω από την Πρυτανεία σε μια κατάσταση χάους , μαζί με τους εργολαβικούς υπαλλήλους.Η συγκρότηση των αλυσίδων έσπασε απο τα δακρυγόνα, τις αλυσίδες και τους τακτικισμούς των ΜΑΤ. Ο κόσμος είναι άπειρος και σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

Παρακαλούνται φορείς να βοηθήσουν στην κατάσταση, καθώς φοιτητές είναι εγκλωβισμένοι στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το άσυλο από ξένους παράγοντες.Η διαμεσολάβησή τους είναι αναγκαία.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που το άσυλο έχει καταργηθεί γενικά με τον καινούριο νόμο. απλά ενημερωτικά. μην λέμε κι ό,τι θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Το άσυλο έχει καταργηθεί με νόμο απ' τον Αύγουστο του '11. Συν του ότι στην πράξη άσυλο ιδεών στο πανεπιστήμιο δεν υπήρξε ποτέ. Μην τρελαθούμε τελείως.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήταν... Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το άσυλο του σπιτιού του...

Ανώνυμος είπε...

Κι αν έχει καταργηθεί, καιρός να το επαναφέρουν! Πέρσι στη Νομική Αθήνας κάθε μέρα παίζαμε παιχνιδάκι με τα ΜΑΤ που κατά τα άλλα σκοπό είχαν τη σκούπα των μεταναστών αλλά άμα λάχαινε πέταγαν και κανα δακρυγόνο στον προαύλιο χώρο της σχολής έτσι επειδή τους κάπνισε...
Σε λίγο καιρό, έτσι όπως πάμε, θα φοβόμαστε να πάμε και για μάθημα!
Καταλάβετε λίγο τι παίζει και σε τι Χούντα ζούμε εσείς που υποστηρίζετε ότι καλώς καταργήθηκε το άσυλο!

Αγγελίνα είπε...

Καταλάβετε λίγο πως τώρα είναι το άσυλο του πανεπιστημίου και αύριο θα είναι και το άσυλο του σπιτιού σας που θα καταπατηθεί...σήμερα δεν ήρθαν για σας,αύριο όμως?

Ανώνυμος είπε...

Μην μιλάς για καταπάτηση, κάτι τέτοιο δεν έγινε, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει άσυλο. Τώρα αν είναι σωστό ή λάθος που καταργήθηκε, αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Τίθεται ζήτημα αν ήταν ποτέ άσυλο ιδεών, από τη στιγμή που ο κάθε μπάχαλος και κάθε οπαδός χρησιμοποιούσε το δικό μας άσυλο για να τα σπάσει και να κάνει παιχνιδάκια με την αστυνομία. Και επειδή πολλοί ρωτάνε γιατί δεν κάνεις κάτι για να προστατέψεις το άσυλο, απλά και λογικά θα πω ότι δεν είναι δυνατόν να θυσιάσεις την σωματική σου ακεραιότητα για να τα βάλεις με έναν αούγκανο. Τόσο απλά. Το κακό είναι πως τόσα χρόνια δεν βρέθηκε μια μέση λύση στο θέμα του ασύλου, οπότε αφού το ένα άκρο είχε μόνο αρνητικά αποτελέσματα, πήγαμε στο άλλο. Θα φανεί εν καιρώ.

Δημήτρης Μανωλίδης είπε...

το άσυλο τυπικά έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια παρόλα αυτά ίσχυε εθιμικά και πάντα η αστυνομία ζητούσε άδεια από τις πρυτανικές αρχές για να μπει...

το ζήτημα ήταν ότι ποτέ ξανα δεν μπήκαν τόσο μέσα 5 ολόκληρες διμοιρίες μέσα στο ΑΠΘ! και για όλους τους έξυπνους ανώνυμους που σχολιάζουν από τη γραφειάρα του σπιτιού τους, θα θελα να σας δω χθες να σας τρέχουν οι ματάδες και να σας έχουν περικυκλώσει να χει φτάσει το σκατό σας στην κάλτσα κικιρίμπες...

Ανώνυμος είπε...

το άσυλο δεν είναι απλώς ένας συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός που μπορεί να καταργηθεί ανά πάσα στιγμή από μια απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ανάλογα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της εκάστοτε κυβέρνησης.. πρόκειται αντίθετα για άσυλο ιδεών που ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι στο μυαλό της λαϊκής συλλογικής συνείδησης ταυτόσημο με τα δημοκρατικά κεκτημένα αυτού του τόπου και με την πτώση της δικτατορίας.. δεν θα αφήσουμε καμία νεο-χουντική κυβέρνηση να το καταργήσει και να το χρησιμοποιήσει για ίδιους σκοπούς. γι αυτό παλεύουμε και θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν τα ματ

Invain είπε...

Προς απάντηση του ''σε λίγο καιρό θα φοβόμαστε να πάμε και για μάθημα''.
Δηλαδή μέχρι τώρα πήγαινες χωρίς να σε ενοχλεί ή να σε φοβίζει κάτι; Τόσα πρεζόνια μαζεμένα πάνω από τη βιβλιοθήκη και όλοι το θεωρούν φυσιολογικό; Δεν είδα να το σχολιάζει κανείς αυτό. Μόνο για την καθαριότητα παραπονιούνται όλοι. Μέρα μεσημέρι με κυνηγούσε ένας ανώμαλος εξωσχολικός σε όλο το κτίριο της νοπε. Και σηκώθηκα κι έφυγα στο σπίτι μου. Και μου μιλάτε για ασφάλεια; Σέβομαι κάθε ιδεολογία, αλλά να βλέπουμε σφαιρικά τα πράγματα. Να θίγουμε όχι μόνο το ζήτημα της αστυνομίας αλλά και τα προβλήματα που αντικρύζουμε καθημερινά μέσα στην πανεπιστημιούπολη.