Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση Μαθημάτων

Δηλώσεις μαθημάτων ηλεκτρονικά.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (ΒΛΕΠΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)
Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 24–03–2015(11:00) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 23–04–2015(23:59) ΜΟΝΟ.
ΠΡΟΣΟΧΗ
  1. Εκτός από τη Δήλωση Μαθημάτων όλοι οι φοιτητές που έχουν κάνει την εγγραφή τους μετά το 1993 θα πρέπει να κάνουν και Ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής Εξαμήνου μέσω της ιστοσελίδας : http://m.auth.gr .
  2. Δηλώσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά μόνο όσοι έχουν γραφτεί στο Τμήμα Νομικής από το 1993 και μετά. Οι φοιτητές προηγούμενων ετών υποβάλλουν δήλωση χειρόγραφα στη Γραμματεία της Σχολής την ίδια περίοδο και μαζί υποβάλλουν και την δήλωση εγγραφής εξαμήνου.
  3. Μπορείτε να δηλώσετε μέχρι 12 μαθήματα.
  4. Φοιτητές που έχουν εγγραφεί από το ακαδ. έτος 2012–13 και μετά θα μπορούν να δηλώνουν μέχρι επτά (7) μαθήματα Γενικής Επιλογής .
  5. Όσοι πέρασαν το ΥΓ010 δεν χρειάζεται να δηλώσουν το ΥΓ011.
  6. Όσοι θέλουν να δηλώσουν μάθημα Ειδικής Επιλογής ως Γενικής Επιλογής, θα κάνουν κανονικά τη δήλωση ηλεκτρονικά (θα το δηλώσουν ως Ειδικής Επιλογής), αλλά θα πρέπει να περάσουν από τη Γραμματεία (κατά τη περίοδο των δηλώσεων) για να το αλλάξουν σε Γενικής Επιλογής.
  7. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ενημερώνουμε  όσους φοιτητές επιθυμούν να δηλώσουν μαθήματα επιλογής από το ισχύον πρόγραμμα σπουδών, τα οποία θα καταργηθούν από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ότι έχουν τη δυνατότητα να τα επιλέξουν σ’ αυτή τη  δήλωση μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου 2014-2015  προκειμένου να  εξεταστούν ακόμη και αν δεν προσφέρονται για διδασκαλία στο εαρινό εξάμηνο σπουδών.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015-2016
ΚΩΔΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΜΑ
ΓΕΕ21
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ                                   ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞ.
ΓΕΓ23
ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΥ                    ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞ.
ΓΕΑ4
ΠΟΙΝΙΚΗ  ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ      ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞ.
ΓΕΕ26
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ                   ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞ.
ΓΕΔ1
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ                                                    ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞ.
ΕΕΓ 73
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΓΕΖ02
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ
ΓΕΖ06
ΘΕΣΜΟΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΓΕΕ01
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΓΕΕ07
ΕΙΔΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΓΕΕ20
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
ΓΕ503
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΓΕΓ5
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΕΕΓ20
ΔΙΚΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΕΕΓ24
ΔΙΚΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
ΓΕΒ02
ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΕ506
ΔΙΚΑΙΟ, ΦΥΛΟ, ΙΣΟΤΗΤΑ
ΓΕΔ5
ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
  1. Μπορείτε να ξαναμπείτε και να αλλάξετε τη δήλωση σας μόνο κατά την περίοδο των δηλώσεων.
  2. Δηλώσεις μετά τις 23–04–2015 (23:59) δεν θα γίνουν δεκτές.
  3. Αναλυτικές οδηγίες στο συνημμένο αρχείο
ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι πολύ πιθανόν να ζητηθεί από τη Γραμματεία της Νομικής  η προσκόμιση της δήλωσης μαθημάτων γι’ αυτό το λόγο η εκτύπωση  της σε   έντυπη μορφή ή (pdf) είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές .


Η δήλωση των μαθημάτων σας θα γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://sis.auth.gr/. Επιλέξτε Ηλεκτρονικές υπηρεσίες φοιτητών ΑΠΘ και Είσοδος (στο κάτω μέρος της σελίδας). Βγαίνετε έτσι στη σελίδα πιστοποίησης του πανεπιστημίου όπου και εισάγετε το όνομα χρήστη (username) και το κωδικό πρόσβασης (password) που έχετε επιλέξει κατά τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού.

Αφού κάνετε
login στη παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση μπαίνετε στην προσωπική σας καρτέλα, όπου και θα διαπιστώσετε ότι είναι περίοδος δηλώσεων όταν στο κάτω μέρος της καρτέλας σας θα δείτε:"Είναι περίοδος δηλώσεων και μπορείτε να συμπληρώσετε τη δήλωση μαθημάτων για την τρέχουσα περίοδο!"


Επιπλέον στο αριστερό μενού θα δείτε την επιλογή «Δηλώσεις» και από εκεί μπορείτε να επιλέξετε «Η δήλωσή μου» για να δείτε τη δήλωσή σας.
 
Για να  τοποθετήσετε μαθήματα επιλέξτε «Προσθήκη» και κατόπιν τσεκάρετε από τη νέα καρτέλα τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν (σημειώνω ότι μπορείτε να επιλέξετε μόνο μαθήματα που δικαιούστε σύμφωνα με την κατάστασή σας – εξάμηνο, μαθήματα που έχετε ήδη περάσει κ.α.-) κάνοντας κλικ στο κουτάκι που είναι μπροστά από το μάθημα. Αμέσως μετά επιλέξτε «Εισαγωγή στη Δήλωση».

Στη νέα καρτέλα θα εμφανιστούν μόνο τα μαθήματα που έχετε επιλέξει, και θα πρέπει για να τα οριστικοποιήσετε να επιλέξετε το «Αποστολή» ώστε να αποσταλεί (αποθηκευτεί) η δήλωσή σας στη γραμματεία. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε πριν πατήσετε το «Αποστολή» να διαγράψετε όσα μαθήματα επιθυμείτε (επιλέγετε τα μαθήματα που θέλετε και κατόπιν επιλέγετε το «Διαγραφή» ) και να εισάγετε άλλα επιλέγοντας το «Προσθήκη»

Εάν τα μαθήματα δεν παραβιάζουν τους κανόνες που έχει θέσει η γραμματεία τότε η Δήλωσή σας αποθηκεύεται επιτυχώς.


για να μεταβείτε στις υπηρεσίες του πανεπιστημίουπατήστε στην εικόνα


Ανακοίνωση χειρόγραφων δηλώσεων μαθημάτων εαρινού εξ. 2014-15

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 – 2015 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1992-93) ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ 24/03/2015 ΕΩΣ ΚΑΙ 23/04/2015 ΚΑΙ ΩΡΕΣ 11:30 – 13:00.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: