Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα καταδίκη της Ελλάδας για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση μετανάστριας


Με απόφασή του, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξαιτίας της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, που επεφύλαξαν οι ελληνικές αρχές, στην Γεωργιανή υπήκοο Ζανέ Μπγιλασβίλι, που συνελήφθη μετά την παράνομη είσοδο της σε ελληνικό έδαφος.Το Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της Ζανέ ότι, κατά τη διάρκεια της σύλληψης και κράτησής της, στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, υποχρεώθηκε, ενόψει της απέλασής της στη Γεωργία, να διαβιώσει σε απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες, σε χώρους όπου ήταν στοιβαγμένοι δεκάδες άλλοι αλλοδαποί προς απέλαση, όπου υπήρχαν "ψείρες" και δεν υπήρχε πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Με την απόφασή του το Δικαστήριο, υποχρέωσε την Ελλάδα να καταβάλει 8.000 ευρώ στην ενάγουσα, για απλή ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης.

πηγή: babylonmedia.gr

1 σχόλιο:

μιράντα είπε...

δηλαδή συγγνώμη, μόοοονο αυτή την παραβίσαση βρήκαν και έβαλαν πρόστιμο???τι να πω!